perjantai 29. kesäkuuta 2012

Vaalea vuokaleipä

..vehnäleipää kotiuunista! Ei kaupan paahto-palasia, ei. Itse touhottamalla saa varmasti maukuisampaa.
-- hih. Todentotta! :)

Pika-taikinajuureen pyöräytetty vehnä-vuokaleipä
1) 4dl käsilämmintä piimää, desi kuumaa vettä nesteinä. Suolaa ja hunajaa. Vajaa-desi jauhoja sekaisin kuivahiivapussillisen kanssa ja nesteeseen. Sekoitus tasaiseksi velliksi ja keittiönpöydän-reunalle iltapäiväksi (5h) muhiutumaan..
2) Jauhoja vellin sekaan niin että muotoutuu tasainen taikinapallo -> rypsiöljyllä voideltuun leipävuokaan -> parin-tunnin kohotus -> 175°-uuniin ≈45 min. Välillä vettä pintaan suihkupullosta!

Wau. namnamnamnamnamnamnamnamnammmmm....
***Piimä-juuri + hunaja = makuaMAKUAmakua!!!!
***vettä pintaan -> rapea kuori on taattu!
***kohotusaikaa ja rauhallinen uunitus -> ihanan pehmeä ja mehevä sisus..njam.
***ennen vuoassa-kohotusta ehkä hieman pidempi vaivaus, jotta lopputulema olisi rahtusen tiiviimpi
***jauhoihin tuonnempana kokojyvää, leseitä, hiutaleita, ruista, siemeniä, rouheita....

Ei kommentteja: