torstai 14. kesäkuuta 2012

Raparperi-punajuuri-lisuke

..Idea lähti liikkeelle siitä kun hämmästelin että miksei raparperille ole muita sijoituspaikkoja kuin jälkkärit tai chutneyt? Kirjojen, lehtien ja internetin sivuja sivuja selailin pitkään ja huomasin tosiaan että harvassa on ne reseptit, joissa raparperi olisi osana muuta kuin jälkiruokaa/kastiketta. "Ehkei kukaan oo vaan tohtinut kokeilla..." :) no nyt kokeiltiin.

 1) Kotipihan raparperia..njamnjamnjam
Reilu kourallinen kuorittuna ja viipaloituna, pari kokonaista etikkapunajuurta, shalotti-, kevät- ja puolikas punasipuli. Sipulit kuullottumaan rypsiöljyyn, raparperinpalaset hetkeksi mukaan. Mausteeksi muutama pyöräytys mustapippuria, ripaus timjamia, pieni tilkka punaviiniä ja toinen kanafondia. Pehmitystä hetkenaikaa, pata syrjään kuumalta levyltä -> punajuuret joukkoon ja jäähtymään
 2) ..suurehko nokare turkkijuggea sekaan - raparperin oksaalihappo-efektiä inhiboimaan ..(ja tietty makua :)
Sekoitusta kauhallinen punasipuli-uunilohen seuraan ja pöytään.

***keittiökokeilut eivät aina onnistu: tässä yksi niistä
***samalla lautasella riisiä, uusiaperunoita, grillattuja kasviksia tms. - tämä pehmennyt mömmö kastikkeena niin kokonaisuus olisi ollut todella toimiva!!
***maku oli hyvä: pehmeä, tasainen, mielenkiintoinen ja moneen-sopiva. Yksinään lisukkeena vaan liian kirpsakkaa
***tekstuuri EI visiossa ollut näin pehmoista mössöä. Empä olisi arvannut että raparperi menee pannulla NÄIN nopeasti sohjoksi
***ehkä raparperin paikka on sittenkin jälkkäreissä :)
***..toimisikohan nopsasti grillissä, BBQ-glaseeratut raparperinpalaset?

Ei kommentteja: