keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tortellini di ricotta e spinaci

:) vihdoin! Tortellineja on ollut tarkoitus pyöräyttää kerran-jos-toisenkin, mutta aina on ilmennyt jonkinlaista aikataulullista ongelmaa.. Nyt lomalla köökkitouhotus-aikaa on, joten tortellinit toteutuivat viimeinkin!
 1) Pasta-taikina: maailman helpoin taikinaresepti! :) 1 muna ja 100g jauhoa per ruokailija! Jauhot kasaan työpöydälle. Kuoppa keskelle ja sinne kananmunat, ripaus suolaa ja hintelä loraus oliiviöljyä. Haarukkaa-hyväksikäyttäen munien rakenne rikki ja vähitellen jauhoa reunoilta mukaan. Kun taikina kiinteytyy riittävästi, jatketaan käsin. Vaivaamista vähintään 10 min.
 2) Taikinapallo kelmuun ja kylmään lepäämään tunniksi

***suhteilla 1kpl+100g tulee aika kookas taikina. Paremmin menisi ehkä neljälle syöjälle kolmen-munan-taikina
***italialaisempaa, syvemmän kellertävää pastaa: korvaa osa kananmunista keltuaisella
***väriä&makua: pinaattihakkeella vihreää, punajuuresta punaista, mustekalan-musteella mustaa, kurkumalla/sahramilla keltaista, mustikalla violettia...jne. Miltein koko sateenkaaren kirjo käytettävissä!
***jauhoina ei välttämättä tarvitse olla pelkkää durumia.. Suomalaisempaan makuun: 50/50 ruis-durum-sekoitus?
***vaivaus- ja lepoajoista ei kannata tinkiä. Lopullinen tekstuuri syntyy juuri näistä minuuteista! :)
 3) Täyte: pannulle oliiviöljyyn kevätsipuli, isohko valkosipulinkynsi ja ≈100g pinaatinlehtiä kuullottumaan. Pyöräytys mustaapippuria ja ripaus suolaa ja..

***Aito italiaano raastaisi sekaan vielä kokonaisesta muskottipähkinästä pätkän.. :)
 4) ..blenderiin, ricottan (≈200g) ja teelusikallisen oliiviöljyä, kanssa
 5) Surautus tasaiseksi. Maun/suolaisuuden tarkistus ja sekaan vielä pieni kourallinen pannulla-paahdettuja-&-morttelissa-murskattuja pinjansiemeniä

***täytteen maku ehdottomasti mielummin LIIKAA kuin liian vähän: keitinvesi ja pastataikina kyllä laimentavat kokonaisuutta
***tortellinien täytevaihtoehdoista en edes aloita.. :)

 6) Taikinapallo levyiksi, täyte nokareina toiselle puolelle..
 7) ..taitto..
 8) ..ja nipistely/taputtelu. Reunat kunnolla kiinni! Lopullinen muotoilu kunkin kokin oman-maun-mukaan! :)
 9) Kipaleet kiehuvaan+suolattuun keitinveteen. Valmista on kun kaikki tortellini kelluu kunnolla.
 ..pintaan raastettua parmesaania ja pöytään!
Nam. Tuonnempana taatusti uusia koitoksia!

Ei kommentteja: