1) Pasta-taikina: maailman helpoin taikinaresepti! :) 1 muna ja 100g jauhoa per ruokailija! Jauhot kasaan työpöydälle. Kuoppa keskelle ja sinne kananmunat, ripaus suolaa ja hintelä loraus oliiviöljyä. Haarukkaa-hyväksikäyttäen munien rakenne rikki ja vähitellen jauhoa reunoilta mukaan. Kun taikina kiinteytyy riittävästi, jatketaan käsin. Vaivaamista vähintään 10 min.
2) Taikinapallo kelmuun ja kylmään lepäämään tunniksi
***suhteilla 1kpl+100g tulee aika kookas taikina. Paremmin menisi ehkä neljälle syöjälle kolmen-munan-taikina
***italialaisempaa, syvemmän kellertävää pastaa: korvaa osa kananmunista keltuaisella
***väriä&makua: pinaattihakkeella vihreää, punajuuresta punaista, mustekalan-musteella mustaa, kurkumalla/sahramilla keltaista, mustikalla violettia...jne. Miltein koko sateenkaaren kirjo käytettävissä!
***jauhoina ei välttämättä tarvitse olla pelkkää durumia.. Suomalaisempaan makuun: 50/50 ruis-durum-sekoitus?
***vaivaus- ja lepoajoista ei kannata tinkiä. Lopullinen tekstuuri syntyy juuri näistä minuuteista! :)
3) Täyte: pannulle oliiviöljyyn kevätsipuli, isohko valkosipulinkynsi ja ≈100g pinaatinlehtiä kuullottumaan. Pyöräytys mustaapippuria ja ripaus suolaa ja..
***Aito italiaano raastaisi sekaan vielä kokonaisesta muskottipähkinästä pätkän.. :)
4) ..blenderiin, ricottan (≈200g) ja teelusikallisen oliiviöljyä, kanssa
5) Surautus tasaiseksi. Maun/suolaisuuden tarkistus ja sekaan vielä pieni kourallinen pannulla-paahdettuja-&-morttelissa-murskattuja pinjansiemeniä
***täytteen maku ehdottomasti mielummin LIIKAA kuin liian vähän: keitinvesi ja pastataikina kyllä laimentavat kokonaisuutta
***tortellinien täytevaihtoehdoista en edes aloita.. :)
6) Taikinapallo levyiksi, täyte nokareina toiselle puolelle..
7) ..taitto..
8) ..ja nipistely/taputtelu. Reunat kunnolla kiinni! Lopullinen muotoilu kunkin kokin oman-maun-mukaan! :)
9) Kipaleet kiehuvaan+suolattuun keitinveteen. Valmista on kun kaikki tortellini kelluu kunnolla.
..pintaan raastettua parmesaania ja pöytään!
Nam. Tuonnempana taatusti uusia koitoksia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti