lauantai 16. kesäkuuta 2012

Feta-nokkospiirakka

..oi kotipihan antimia.
Edellisen kirjoituksen raparperi ja nämä nokkoset ovat lojuneet pihalla vuosikausia. Joka kesä tarjolla, mutta ei käytössä kun ei ole tajuttu. Hö. Upeita makuja, tekstuureja, vuodenaikaa..ruokaa todella "omasta maasta".
Nyt on nokkosten vuoro!
***muistutus: Pikku-pyrexiin 1,5dl-taikina on liikaa :) - desi nestettä riittää!
Tässä käsilämmintä vettä+maitoa, ripaus suolaa ja tilkka siirappia, ruislesettä, -jauhoja ja vehnäjauhoja ja ≈0,5dl rypsiöljyä. Vaivaus, kelmuun & kylmään, vuokaan, haarukalla koloja pohjalle, uuniin, esipaistoa ≈5min (175°)
Itse aiheeseen..namnamnam
1) Täyte: Pihan nokkosenlehdet pannuun, kiehuvaa vettä perään ja kansi päälle! Ryöppäystä muutama minuutti -> siivilään valumaan & jäähtymään
 2) ..sillävälin loput pannutettavat: punasipulinpuolikas, kevätsipuli ja palanen punaista paprikaa
 3) Nopsaan päällinen maustumaan: kananmuna, nokare turkkijuggea, tl pippurituorejuustoa, tilkka oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja oreganoa. Haarukalla tasaiseksi ja sivuun oottamaan
 4) Rehuille nopeahko oliiviöljy-kuullotus. Paprikat vasta ihan viimeiseksi minuutiksi mukaan
***pehmenee, muttei menetä hassunjännää rapsakkuuttaan!
5) Jäähtyneeseen pannuun vielä feta ja muutamat oliivit suikaloituina
 6) Täytteet esipaistetun pohjan päälle ja komeus takaisin uuniin. Alatasolle ja puolisen tuntia, 175°
Nam.
***nokkonen = pinaatti -> käyttöä samoin-tavoin, milloin missäkin.
***maku on vaan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin loputtomasti jännempi, isompi, värikkäämpi, maukkaampi, kuin pinaatilla
***en tiedä minkä kanssa sopisi parhaiten, mutta tässä esim perfect-fit..

Ei kommentteja: