tiistai 5. kesäkuuta 2012

Ohra-/ruisrieskat

Reissu ohi ja muaelmoo nähty jälleen yhdeltä nurkalta. Nyt paluu yli-ihanaan kotikeittiöön, puhtaiden ja selkeiden makujen Suomeen! Köökki-touhottamisen puutteesta alkoi jo alustavia vieroitusoireita ilmetä :)

Ruokakuvia reissusta voisi listata tänne vaikka kaikki: üüber-jänniä ja tajuttoman tyylikkäitä annoksia, mielettömiä makuja ja tulisia tuoksuja...jne jne jne.
Lähinnä kuitenkin sain ison-kasan uusia ideoita ja niistä muistelot/koetokset päätyvät tänne ennenpitkään.

Nyt jalat tukevasti Suomessa.
Ohra-ruisrieskaa pöytään!
 1) Ohrapuuro muhimaan: puolisen litraa vettä kattilaan, reilu hyppysellinen merisuolaa ja kiehumaan! Vajaa-2dl ohraryynejä joukkoon ja rauhallista keittelyä ≈30min
2) Maitoa pari desiä ja loraus rypsiöljyä, keittelyä vielä toiset 30min
3) Hieman-jäähtyneeseen puuroon ruisleseet ja -jauhot. Vaivausta ja jauhojen lisäilyä (sekä ruis- että vehnä-) sen verran että massasta syntyy kosteahkon käsiteltävä pötkylä :)
4) Pötkylästä palasiksi -> palaset taputellen pellille -> suihkepullolla vettä pintaan ja uuniin (175°) 20min. Kertaalleen välissä lisää vettä pintaan!

Ja nam. Salaatin seurana, savukalan alustana.. njamnjamnjamnjam.
***tästä ei oikeastaan muisteltavaa: "reseptiä" kokeiltu jo aiemmin ja huippuhuväksi havaittu! :)

Ei kommentteja: