maanantai 25. kesäkuuta 2012

Täytetty paprika

..maan-mainio makujenkantajamuki. :)
Sisään sopii miltein mitä vain ja räättinä tämähän kelpaa kaikkeen: yksinään alkuruokana? tuhdilla-täytteellä pääruoaksi? ..pienikokoinen kylkiäisenä? - milloin missäkin!
 1) Paprika kunnolla pesulle! Pölyt, mullat ja sormenjäljet pois pinnasta.. "Hattu" auki ja siemen-kohta pois. Itse lakki talteen!

***lähtee näppärästi kun leikkaa kohtisuoraan yläosasta, koko paprikan ympäri. Vihreästä varresta kiinni, pieni kääntö ja nykäsy. Veitsellä saa hyvin viilleltyä kodasta siemenet ja muut ylimäärät pois
2) Täytteeksi tässä: pannulle papuja, sipuleita ja muutama nakki viipaloituna. Ruskistus ja maustaminen: mustapippuri, cayenne, pimento, oregano ja loraus soijaa. Jäähtyneisiin paistoksiin reiluhko nokare ricottaa -> sekaisin massaksi ja paprikan kyytiin
3) Lakki päälle ja 150°-uuniin, 15-20min

***OK. Paprika on ..mmnjam-hyvää kun se uunissa hieman vielä pehmenee. Upea kantamaan makuja ja helppo täyttää ihan-millä-vain
***Täyte vaatii kyytiin jonkun joka imisi nesteitä: riisiä, pastaa, leipää, couscousia, hiutaleita..

Ei kommentteja: