sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Jugurttinen raparperipiirakka

..takaisin tuttuun ja turvalliseen: raparperi sillä missä kuuluukin. Jälkkärissä.
Aika usean vision yhteensulautuma. Muutamaa (.. :S yht. ehkä ≈ 8) esimerkkireseptiä soveltavasti yhdistellen, ko. kipale taittuikin aikamoiseksi kehujen-kerääjäksi. :)
 1) Pohja (ja päällisen muru): Ensin kuivat aineet - 3dl vehnäjauhoja, 2dl kaurahiutaleita, desi sokeria ja reiluhko teelusikallinen leivinjauhetta keskenään sekaisin. 100g margariini-sulaa joukkoon ja vatkaus kuivahkoksi muruksi. 1/4-osa syrjään, loppujen sekaan kananmuna ja desi luonnonjuggea

***massassa on maitotuotetta: ruokasoodaa olisi voinut/pitänyt käyttää leivinjauheen asemasta :)
 2) Taikina Digestive-murulla vuorattuun, voideltuun vuokaan ja esipaistumaan ≈10 minuutiksi, 200°-uuniin
3) Tällävälin raparperi lohkoiksi ja täyte valmiiksi: kananmuna, 1dl turkkijuggea, 1dl sokeria ja ripaus vanilijasokeria
4) Lohkot pohjan päälle, täyte pintaan ja päällimmäiseksi loput muruseoksesta. Takaisin uuniin, alatasolle, lämpöä alas 175°:teen ja 50-60min oottelua.
5) Kun pinta alkaa ruskistua, kaakku on valmis! Tarjolle vanilijajätskin kanssa.. --> njam.

***mehevä, pehmeä, kuohkea ja maukas lopputulos. Maltti on valttia tällaisessa rauhallisen-hitaassa uunittamisessa :)
***raparperinpalojen päälle vielä fariinisokeria ripotellen? muutamat tuoreet mansikanlohkot? valkosuklaata?...

Ei kommentteja: