tiistai 26. kesäkuuta 2012

Dip-bailuihin

..muutamat uuden-sorttiset tulokkaat!
Näppärät ja nopsat, helpot ja hauskat, muhkean-maukkaat pikku-lisäykset pienten suolaisten pöytään.
 1) Prosciutto-lastut a.k.a Beef-Jerky-eurooppalaisittain. Ilmakuivattua kinkkua leivinpaperille -> uuniin ritilän päälle ja kiertoilmalla, luukku raollaan ≈ tunti @ 100°

***kokki-taito-vaatimustaso = nolla. Jos raaka-ainekinkkuna on huippuhyvää prosciuttoa, tämä ei voi mennä mönkään :)
***uunitusta mielummin liikaa kuin liian vähän. (paitsi turhanpitkä kuivattaa liikaa ja lastut murenee sormiin)
 2) Porkkanataikina-nakki-tikkuleivät a.k.a Corn-Dog eurooppalaisittain. Nakin ympärille "porkkanasämpylätaikinaa": desi käsilämmintä maitoa, suola ja siirappi sekaan, kuivahiivaa 1tl -> sekoitus. Porkkanaraastetta reilu-desi, loraus rypsiöljyä ja vehnäjauhoilla alustus taikinapalloksi -> Kohoamaan -> Vaivaus -> tangoiksi/tikuiksi -> pyöritellen nakin ympärille -> uuniin, 15min @ 175°

***voitelu mahd. chiliöljyllä? valkosipuli-yrttiöljy? BBQ?
***nakin tilalle vegevaihtoehtona vaikka pieni kevätporkkana? kesäkurpitsalohko?
***liha-vaihtoehtona vaikkapa kaupan snack-salami? bratwursti?
 3) Pekoniparsat

***uuniin tarpeeksi lämpöä: parsoille riittää pehmenemiseen/kypsymiseen kymmenisen minuuttia, pekoni on parempaa rapean-mehevänä kuin rapean-kuivana
4) Lihapulla-leipäjuusto-vartaat: Jos haluaa mennä helpolla, voi käyttää kaupan valmiita pullia. Itsetekemällä toki makumaailmaan on mahkuja vaikuttaa isommin..

***rehuihin voisi lykätä vielä: isohkoja punasipulinpalasia? kevätsipulinpätkiä? kesäkurpitsanpaloja? fenkolin-lohkoja? esikeitettyjä perunanpaloja? valkosipulinkynsiä kuorineen?
***lihoina vaikkapa vielä prinssinnakkeja, pekonin suikaleita, kananugetteja?

Ei kommentteja: