torstai 7. kesäkuuta 2012

Burrito/tortilla-huom!

..reissun inspiroima burrito-kattaus!
Muutamat maku-täydellisyyden kannalta välttämättömät ***
 ***rehulautasessa ei suuremmin kummallisuuksia. Uutena tulokkaana kevätsipuli ja suurimpana huomiona riittävän ronskisti (ei liian hienoksi) silputtua jalapenoa!!
***guacamole: avokado, 2-5 kirsikkatomaattia, puolikas KELTAsipuli, valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, puolikkaan LIMEN mehu ja reilu koura tuoretta korianteria!
 näitä paputahnoja/-sooseja oli california pullollaan. Aivan maagisen mahtavia!
***tässä: kidney- ja mustapapuja, puolikas sipuli, ripaus suolaa ja chiliketsuppia
***muokkausmahkuna: vielä lisäksi valkosipulia, ketsuppi pois ja lisää papuja, pippuri-dijon mausteeksi?
***pääkohtina anyway: papuja + sipulia, paistamista/keittämistä liha- tai kanaliemessä sen aikaa että papujen rakenne pehmenee ja "murskautuu", makua kyytiin ja paksuna lisukekastikkeena, -tahnana, -levitteenä tarjolle!
..ja kokeilun suurin opetus:
***enää ei koskaan burriton-lihatäyte synny jauhelihasta!! Se on väärin. :)
***kunnon piffiviipale pienemmiksi paloiksi, sipulin kanssa kuulottumaan ja ruskistumaan -> vettä+worchesteria+lihalientä perään, hiljalleen keittelyä kannen alla vähintään 1h30min, mielellään pidempään -> kansi pois, levy kuumalle ja ylim.nesteen haihdutus! -> samalla mausteet: jeeraa, mustapippuria, chiliä, dijonia ja oreganoa -> puuhaarukalla ja -lastalla pehmenneet kipaleet "jauhe"lihaksi ja tarjolle!
***maustekombossa saa sooloilla, kunhan itse liha on kunnon piffiä eikä jauhe-mömmöä!! :)

Ei kommentteja: