maanantai 11. kesäkuuta 2012

Avokado-kanarulla & sipuli-omenalisuke

wwWuhuu!
Monenmonta onnistumaa yhdellä lautasella! :)
* Edellisen-kirjoituksen-tomaattitahnalle uusi tuleminen, huippu käyttökohde-vaihtoehto!
* Napakymppi, maaginen ja jännä makumaailma
* Vuodenaikaan täydellisesti sopivaa ulkonäköä, tuoksua ja tekstuuria
* Kaikkia toivottuja raaka-aineita yhdessä!
 1) Kanarullien täytteeksi: tomaattitahnan makumaailmaa mukaillen
Aurinkokuivettuja tomaatteja hienonhienona hakkeena, kevätsipulin "valkoinen pää", muutama saksanpähkinä, cayennepippuria, valkosipulijauhetta ja paprikaa. Massaa lisäämään vielä pari kalkkunaleikkelettä hienonnettuna
 2) Minuuttipiffiä muutamalla lihanuijanhuitasulla ohuemmaksi ja isommaksi. Pintaan suolaa ja pippuria. Täyte lusikalla keskelle -> rullalle -> muutamalla hammastikulla kiinni
3) Uuniin, 175° ja 15-20min
 4) Kun liha on kypsää, rullat ulos uunista. Pinnalle sitruunamehulla kasteltuja avokadonviipaleita ja pari siivua juustoa
5) Takaisin uuniin, ylätasolle. Vain siksi aikaa, että juusto sulaa!

6) Lisuke: kevät- ja keltasipulia suikaleina oliiviöljyyn kuullottumaan. Omenat viipaleiksi ja pannulle. Pyöräytys mustaapippuria ja ruokalusikallinen hunajaa mausteeksi. Pieni tilkka valkoviiniä ja toinen vettä, kansi päälle ja hadutusta hetkenaikaa!

Lautaselle ja ruokailemaan! :)
Wau ja NJAMMMM!

***täytteessä: juu, samaa upeaa makua mutta tekstuuri vaatii lorauksen oliiviöljyä
***kanapiffien nuijimisessa malttia! Hennosti hyvä tulee.
***päällis-juusto voisi olla jotain todella makuista: cheddar? gouda? tms.. Kunhan juusto pysyy sulaessaan riittävän kiinteänä!
***lisukkeen omenat tosiaan, vasta sipulinkuullotuksen lopussa pannulle! Näin pieni rapsakkuus säilyy!

Ei kommentteja: