torstai 28. kesäkuuta 2012

Bruschetta & Tapenade

..bruschettan päälle, tomaatti-sipuli-sekamelskan seurassa.
Nam.
Hyväksi havaittua tavaraa, joka sai osakseen jopa kehuja. Wau.
Tuonnempana siis uudestaan!
 ..tomaatti-sipuli-kombo oli äidin käsialaa. Muutamat kokonaiset tomaatit (ilman "sisusta!!) reiluhkona hakkeena kulhoon. Kevätsipulinsilppua perään jamahtoiko mukana olla vielä ripaus suolaa? ehkä valkkarietikkaa/vaaleaa balsamicoa? ..sitruunamehua?
Tapenade syntyi vihreistä, paprikatäytetyistä oliiveista..
1) Blederiin oliivit, pieni valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria, loraus oliiviöljyä, paahdettuja pistaasipähkinöitä ja pala kevätsipulia. Surautus tasaiseksi ja toviksi marinoitumaan, ennen tarjoilua
2) Bruschettat leivinpaperille -> pirskotellen oliiviöljyä pintaan -> uuniin grillivastuksen alle!!
***the only way to go. Pitää vain muistaa olla tarkkana: vastus on tosikuuma, kipaleet kärähtää helposti!
3) Pois uunista, vielä lämpimien leivänpalojen pintaan valkosipulin-kynttä hieroen

Lisuketta pintaan, iltapäivän kesäaurinkoon tunnelmoimaan. Njam.

Ei kommentteja: