keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Savulohi-parsapiirakka

..kokkailua vuodenajan mukaan! As it should be.
Raaka-aineina sitä-mitä-on ajankohtaan nähden saatavilla, keväällä tottahan-tietty, parsaa! :)

Piirakassa ei muuten kammoisia kokeiluja..

1) Rukiinen hintsuilu-murotaikina: 50g voita ja isohko rkl rypsiöljyä, ruis+vehnäjauhoja, suolaa, pienenpieni ripaus leivinjauhetta, muutama tilkka vettä..
2) Esipaistoa pari minuuttia
3) Pohjalle savulohisuikaleet, päälle pinaatti-sipuli-parsanvarsi-paistosta. Pinnalle [2 kananmunaa + nokare pippurituorejuustoa + loraus luonnonjuggea + suolaa + pippuria]-sekoitusta. Koristeeksi parsat ja ripotellen juustoraastetta
4) 175°-uuniin, puolisen tuntia
5) Iltapalaksi, salaatin seuraan!
Parvekepuutarhan status! :)
Tässä toistaiseksi ainoa onnistuneet istutukset. Valkosipulinkynnet ovat jo kerenneet reiluun kädenmittaan! :) Taannoinen kanelibasilika ja persilja kiirehti liian pikaisesti pihalle -> halla-yö tuli ja vei.. Ei haittaa! Uutta on jo itämässä.

Katsotaan miten tämän-kesän kasvimaakuviot pääsevät vauhtiin. Tänään on reissupäivän-aatto: kotilieden ja puutarhalapion ääreen taas parinviikon päästä! See you soon!

Ei kommentteja: