sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tournedos Naturél

..eli ekaakertaakoskaan, selvä ja hifistelyvapaa sisäfilepiffi. Ja uunikasvikset :)
 Uuniveget vaan on niin üüberparas lisuke: monia makuja, eri tekstuureja ja huikeita yhdistelmiä, yhessä ja samassa lootassa. Ehkä vähän kyllästyttää jo näiden kokkailu: se nyt kun sattuu olemaan aika simppeliä..
1) Kasvikset kimpaleiksi, koville (porkkana, pottu, parsakaalin-varsi jne...) nopsa esi-keittäminen (2-5min)
2) Marinadiöljy valmiiksi: loraus rypsiöljyä, suolaa, pippuria, timjamia ja hunajaa
3) Kasvikset sekaisin marinadissa ja uunilootaan. 200° ja 20min
njamnjamnjam... Sen sijaan perinteinen piffi. Huh. :) Tämä jos jokin todistaa väitettä: food IS as good as it's ingredients.
4) Liha huoneenlämpöön, reilusti ennen paistamista (1-2h)
5) Tässävälin kastike: keltaista ja valkoista sipulia rypsiöljyssä kuullottaen, pintaan suolaa ja pippuria. 1rkl vehnäjauhoja sekaan. Nopsa tasoitus. Suppilovahverot silpuksi ja pataan. Loraus lihafondia ja pieni hyppysellinen rosmariinia mausteeksi. Kermaa ja vettä. Sekoitus ja keittelyä sen aikaa, jotta kastike paksuuntuu ja jauhot kypsyy..
6) Piffin pintaan suolaa+pippuria ja kuuuuuuuumalla pannulla pari-min-per-puoli. Folioon vetäytymään

Silläaikaa pöytä valmiiksi, aterimet esiin ja punkku auki :)
nam.


***suomalainen sisukka. Sillontällön-tarpeeksharvoin aivan aaaaivan upea makumatka
***vaikea tämmöstä on sen koommin muokkailla: piffille punaviinikastike? side-dishiksi juurespyree?

Ei kommentteja: