maanantai 16. huhtikuuta 2012

Wasabilohi ja thai-nuudelikasvikset

..ja nopsat parvekekuulumiset!
Vielä ei taida olla riittävän lämmintä öisin. En tohdi laittaa itäneitä siemeniä pihalle..Odotellaan. 
Kohta loputkin viljeltävät esi-itämään! Täyteen loistoon kasvimaa päässee vasta tuolla kesäkuun alulla.
Mistäköhän suunnasta mahtoi aurinko paistaa?
..asiaan!
Wasabilohta ja thai-makuja, siis!
 1) Lohiviipaleet pellille, ripaus suolaa, pippuria ja pötkä wasabi-tahnaa hieroien pintaan. Seesaminsiemeniä ripotellen päälle ja uuniin. 175° & 10-15min
 2) Rehut viipaleiksi ja mausteet esille. Thai-tunnelmaa raaka-aineista riippumatta: chili - lime - inkivääri!
3) Nuudelit keittäen, porkkana kuorimaveitsellä suikaleiksi, purjoa julienne, parsakaalinkukinnot kiehumaan ja sipulit puolikuiksi. Pannulle ja mausteet mukaan. Loraus soijjaa ja nuudeli-keitinvettä kostukkeeksi: kansi päälle ja haudutusta pehmeiksi.

Lohen seuraan lautaselle, ruoka-puikot kouraan ja pöytään!

***makumatka thaimaansuuntaan juu, mutta vaisuhkoksi jäi. :) AINA tämmösissä kokeiluissa mauste-overdose. Mielummin yli- kuin ali. Enemmän wasabia lohenpintaan, chili siemenineen kasvisten sekaan, limestä kaikki mehut ja kuorta raastaen, inkivääriä tuoreeltaan..

Ei kommentteja: