perjantai 20. huhtikuuta 2012

Harissaseiti-burgeri

..eli kepoista kalaa ja muhkeaa maustetta.
Kalana niin-kovin-mieto seiti sai piffimausteeksi chilisen-savuisen-paprikaista, hienoisen makeaa ja muhkeaa Harissa-tahnaa.
..toimivan tuntuinen idea, tahna itsessään todellatodella ison makuista.
 1) Seiti sulamaan, paloiksi ja kulhoon. Mukaan 1 muna, puolikas silputtu keltasipuli, loraus rypsiöljyä, tilkka luonnonjuggea, suolaa, pippuria, ruokalusikallinen korppujauhoa ja nokare Harissaa
2) Massa sekaisin ja hetkeksi turpoamaan
3) Pannu kuumaksi ja piffeille muutama-min-per-puoli. Paiston jälkeen vielä 175° uuniin, n.viideksi minutiksi kuivumaan/kypsymään/oottamaan..
3) Sillävälin loput annoksen-osat: raastesalaatti ja edellisestä kirjotuksesta tutut Dijon-rosmariini-herkkusienenlohkot. Tälläkertaa ihan-vain-uunitettuina. .....nam......

Burgerin-osat päällekkäin ja pöytään.

***sienet. Nyt uudestaan kokeiltuna: todellatodella toimiva räätti. Makua, tekstuuria, tuoksua ja sopivuutta milloin mihinkin.. Ei muuta ynnättävää, ei mitään poistettavaa.
***harissaa ois pitänyt olla vielä toinen-mokoma-nokare. Taas alakanttiin maustettu. Hyvä ja huomattava maku juu, mutta silti höh - hieman liian hintsusti..

Ei kommentteja: