sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Palsternakkasipsit

..ja ihan ohimennen-huomauttaen/-muistuttaen: kenties helpoin, hyvänmakuisin ja hauskimman näköinen & värinen rehu-snack, mitä maa päällään kantaa :)
Mitättömät työ-vaiheet ja rauhalinen uunitus (jonka aikana on huippu-rennosti aikaa keksiä kaikenmaailman muuta tarjottavaa ja touhuttavaa)
1) Palsternackckcka pesulle. Kuoriminen on turhaa, kunhan pesee huolella! :)
2) Veitsellä niin ohkasiksi suikaleiksi kuin-vain-tohtii.
***kokeiltu on viipalointia mm. juustohöylällä ja raastinraudan viipale-terällä: näillä tuli hienoisesti turhan ohkasia

3) Viipaleet kulhoon ja kiehuvankuumaa vettä päälle: muutama minuutti pehmentymistä
***maku uppoutuu ja imeytyy, uunitettaessa pinta tulee rapeaksi mutta sisus jää pehmoiseksi
4) Maku-öljy sekaisin: rypsiöljyä, valkosipulijauhetta, currya ja suolaa
5) Öljy viipaleidenpintaan ja leivinpaperille. Uuniin, ritilän päälle. 125°-150° ja 15-30min, ts. kunnes sipsi-tyyliin kuivuneita

Tarjolle. Kylkiäisenä, naposteltavana, salaatin-seurassa..
***curry. Ainoa oikea vaihtoehto. :)

Ei kommentteja: