perjantai 30. maaliskuuta 2012

Chilipähkinäpaneroitu kana

..edelliseen jatko:
Jännän-kokkailukoitoksen-metsästys hajautusolosuhteissa, vol.2
Kanankoipia oli kaksin kipalein laatikossa, tässä jälkimmäinen.
Luonnonjuggea oli aamupalaksi napattu purkillinen..
1) Siitä marinadi kanalle: juggea, loraus maitoa, ripaus suolaa, pippuria ja BBQ-maustetta
2) Jääkaappiin, muutamaksi tunniksi
***oih... tuo PEHMEYS minkä hapanmaito (piimä, jugge, kermaviili, yms..) saa kanaan aikaan on huikea. ja Nam. :)
 3) Ylimäärä marinadista syrjään. Ei aivantäysin-puhtaaksi tartte ravistella, nopsa valuttelu vaan. Pintaan, mukilla murskattua chilipähkinäsekoitusta kourallinen
4) 200°-uuniin, ja jonkunaikaa.. :) tämä oli as long as kesti tehdä loput annoksesta. ≈30min
5) Seuraksi folionyytti-uunisipulisetti: puna, kelta ja valkosipulia. Muutama kidneypapu ja pari rkl tomaattisosetta. Suolaa ja pippuria. Nyytti samaan 200°-uuniin 15-20min.

***chilipähkinäpaneerattu kana, upeeta! Kananmaku ja tuo pähknöiden BBQ-tunnelma sopii yhteen tosihienosti
***samaa paneerausta vois koittaa vaikka seitiin, muuta kalaa en oikeen keksi: niissä liian vahvoja "omia makuja"

Ei kommentteja: