keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Munakasrulla 1.0.1

..eli muistutus muokkailu-mahdollisuuksista tämän üüber-muokkausmahdollisen räätin parissa.
 Ensin itse munakas
1) Munat/jauhot-suhde: taatusti kiistanalaisin osa-alue. Tarkentavana kysymyksenä voi miettiä:
- kuinka kiinteää, pannarimaista, rullasta haluaa? (mitä enemmän jauhoa, sitä tanakampaa lättyä.
***Tässä vedoksessa oli 2 munaa + 1 kukkurallinen rkl jauhoa. Miunmaunmukaan! :)
2) Massan muut osat: varmasti muokkailtavin osa-alue. Kukin makunsa - ja tietty ruoka-ajan, -yhteyden ja muiden tarjottavien - mukaan. Maitoa? Kermaa? Juustoraastetta? Pinaattia? Tomaattimurskaa? Tuoreita yrttejä? Juuresraastetta (peruna-/porkkana/-punajuuri- tms..)?.. Oli-mitä-oli, se kanattaa muistaa jauhojen määrässä: jos mauste-aines on vetistä -> enempi jauhoa, jos kuivaa -> vähemmän.
***loputon lista :). Tässä oli peukunpään kokoinen nokare Auraa ja 2rkl maitoa.
3) Mausteet. Suola+mustapippuri ainakin, mutta sitten taas loppu-vision mukaisesti.. Ehkä tulisuutta jo itse munakkaaseen? BBQ-lihaisuutta? Sitruunaista raikkautta? Ehkä makeutta?
 Toiseksi täyte
4) Tämän pyöräytys on sitten ihan entiteetti erikseen :) Maku voi olla mitä milloinkin. Kunhan
- massa on tarpeeksi levittyvää, ei kuivakkaa. Näin se jakautuu tasaisesti joka palaseen
- ei liian kosteaa, jotta ei mömmöt ala valumaan ulos rullasta
- onko rulla lämmin vai kylmä? lämmitetäänkö se vai jäähdytetäänkö se? ..vaikutusta esim lisätyn juuston sulamiseen, täytteen kypsymiseen, makujen muuntumiseen, tarjoilun helpottamiseen..
Nämä kun on päätetty, niin johan syntyy.

***tässä oli aurinkokuivattutomaattituorejuustoa, loraus luonnonjuggea, suolaa, basilikaa, sitruunamehua ja tonnikalaa. Punasipulia ripotellen pinnalle
Rullalle ja jonkin seuraksi tai sitten sooloilemaan!

Ei kommentteja: