..kategoriassa "perinteisempää" ruuanlaittoa.
Ei ihmeempiä, haluttiin vain resept(e)istä poikkeavia, pinaattisempia pinaattilettuja.
Jauho-kombossa nyt ehkä pikkasen tuli "irroteltua". :)
1) Nesteet kulhoon: 1muna, 2dl maitoa, loraus rypsiöljyä, suolaa ja ripaus valkopippuria. Pinaattipussi sulamaan (150g) ja jauhot kuivina sekaisin: kikhernejauhoja, vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita
***mikä mauste sopisi jotenkin-yyber-hyvin tuonne nesteisiin? ..valkopippuri juu, muuta ei täydellisesti. Rosepippuri? Aurajuustoa muruna? Dijon? Tilli? ..hyviä varmasti, mutta ei lainkaan jänniä.. :)
2) Sulanut pinaatti, jauhot ja nesteet sekaisin taikinaksi. Vähän voi pelailla vehnäjauhoilla/maidolla, jos näyttää että jää liian löysäksi tai tuhdiksi.. Jääkaappiin turpoamaan, 30min.
***tässä liian vähän vehnäjauhoja ja veivaamista. Ei oikeen syntynyt sitkoa lopullisiin lettuihin.
***pinaatin määrä tosin oli täyrellinen! :) Nämä jopa maisutivat pinaattisilta, eikä ainaostaan näyttänyt vihertäviltä..
Täytteiksi kylmäsavulohta, parsakaalia, paprikasilppua, punasipuli-raejuustoa ja valkosipuli-Dijon-kermaviili.
..Miun-mielikuvituksen-mukaan, annoksena tämähän on niin supi-suomalainen versio tortillasta, kuin vain voi! :) Jännää. Täytteitä siis vain kehittelemään..hihi.
***ja tosiaan, sitkoa plättyihin lisää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti