maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kaakao-tummasuklaa-juustokakku

..jälkkärinä edelliselle.
Kuulosti ideana aluksi aika tuhdilta vaihtoehdolta pääruuan piffin jälkkäriseuraksi, mutta hetken visiointi ja väritys tekikin tästä tekeleestä yllättävän keposen. Ja jopa-kehuja-keränneen herkullisen. :)

..samalla selvisi, miksi suklaan makuun yhdistää niin helposti "tuhdin"-annoksen tunteen. Syyllistä kelpaa etsiä sokeripussista..
 1) Pohja Dominoista, Digestiveistä ja lorauksesta margariinia
***pikkuvuokaan 6+2 = aika paksu pohja
***mukaan 1tl pikakahvijauhetta? mocca + suklaa..... njam.
 2) Liivatteet likoomaan
3) Täytteiden kerrokset:
valkoinen = tuorejuustoa, kermavaahtoa, tilkka sitruunamehua ja hyppysellinen vanilijasokeria
suklainen = tuorejuustoa, kermavaahtoa, 1rkl kaakaojauhetta, 1 rkl sokeria ja sulatettuna muutama 85%-tummansuklaanpalanen
 4) Kerroksittain pohjanpäälle ja kylmään hyytymään
5) Tarjolle ja "kastikkeeksi" wanhanajanvanilijaa

***nam.
***suklaan tanakkuus tasoittuu kun jättää räätistä turhat sokerit pois. Näin "suklaisuus" on enemmänkin vaan pehmeää kaakaon makua, kuin tuhtia ällö-suklaata.
***miedon sitruunainen vanilijakerros tuossa välissä myös toki teki osansa..
***mokka- ym. kahvinmakua tähän kokonaisuuteen kyllä voisi vielä ympätä. Sopisi varmasti!! Pohjaan pikahvijauhetta? Suklaa-kerrokseen espressokupillinen? Kahvista kastike?

Ei kommentteja: