maanantai 30. huhtikuuta 2012

Chorizo ja brunssipuustit

Aurinkoista vappua kaikille!
..ulos, puistoon ja piknikille. Näin kesäisiä kelejä ei sovi jättää hyödyntämättä. :)

Mukaan brunssipuusteja, joiden täytteenä koti-chorizon uusintayritystä.
 ..o'-mighty-lihamylly ulos poksistaan ja toimittamaan tehtävää!

 Tälläkertaa näin
- Ainoastaan possunkylkeä. Ei nautaa, ei mitään hienompia kimpaleita. Tyylipuhdas siankylki kauppahallista -> nahka/kamara syrjään -> kimpaleiksi -> myllyyn.
- Pienireikäisemmän terän läpi
***..vaikka viimekerralla väitinkin että pitäisi saada ronskimmin lihakimpaleita makkaroihin, mutta tässä tahdoinkin enemmän ehkä tasaisen-tekstuurista maustemakkaraa :)

- Ja mausteet: pekonia hakkelukseksi, pimentoa, valkosipulia, oreganoa ja suolaa. Ja mustaapippuria.

***!! wwwuhuu! Tälläkertaa tarpeeksi! Makuamakuamakuamakua!!!!!
***muistutuksena siis: maku tulee mausteista. Niitä siis reilulla kädellä!
 Vuokaan ja uuniin, 30-45min @ 150°

Sitten vapputunnelmointiin. Tälle päivälle tulee ehkä jo kiire, mutta jos vaikka huomiseksi tahtoo vielä jotain piknik-purtavaa kehitellä: tässä yhdelainen idea :)
 1) Puolen-litran suolainen pullataikina: sokeria, hiivan eväänä, vain ruokalusikallinen. Jauhoina pari desiä kikhernejauhoja, kaurahiutaleita ja normi vehnäjauhoja. Ei muuta eriskummallista..

 2) Voitelu chorizoista-tihkuneella öljyllä: makuamakuamakuamakuamakua..... :)
3) Täytteinä muuten muutama silputtu chorizo, chili-kidneypapuhakkelusta, punasipulia, purjoa ja juustoraastetta. Oreganoa ripotellen..
 4) Rullalle, pellille ja uuniin. 175°, kiertoilmaa ja parikymmentä minuuttia

...pussiin ja piknikille. :)

Ei kommentteja: