tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pavlova

..eli mahtavantäydellisen jälkkäri-idean keskinkertainen toteutus. :)
Jääkaapissa oli iso kasa kananmunia, joista tahdottiin eroon ja viimeisillään muutamat viimoiset tuoreen-ananaksen palaset..
-Mitä näistä..hmm..joku sokerikakkutaikina-tyylinen leivos? kysyy chef-de-cuisine.
-Äh, ei ehkä. Miten sopis vaikka joku pavlova? ehdottaa köökin-kaunotar.
- :)
 1) Kananmunat erotellen. Keltuaiset syrjään, valkuaiset talteen. Kolme kipaletta tässä. Kyytiin ≈1,5dl sokeria
 2) Vatkain täysille ja vaahtoutus!
***näin käy kun antautuu liiaksi visiolle, eikä hidasta ajattelemaan. error.
***ENSIN siis valkuaiset ja ihan hyppysellinen suolaa vaahdoksi
***SITTEN vasta loppumetreillä sokeri, vähitellen lisäillen sekaan.
***Onnistuu tämä toki näinkin, vaahdosta vaan ei ehkä tuu ihan niin kuohkean-ilmavan-kiinteää, vaan enemmän kermaisen tasaista. Onneksi kuitenkin ilmavaa! :)
 3) Vaahtoon lopuksi vielä loput aineet: 1rkl maissitärkkelystä, teelusikallinen vanilijasokeria ja loraus sitruunamehua
***happona useimmiten kai jokin etikka tms. Miunmaunmukkaan sitruunamehussa vaan aika roppakaupalla parempaa makua
 4) Pursotinpussiin ja plätysköiksi pellille. Viileeseen, ≈120° uuniin muutamaksi tunniksi
 5) ..eli kunnes pinta hieman luonnonvalkoisen / vaalean beigen ruskea ja rapsakka.
***Leivinpaperiin muuten ehdottoman-ehdottomasti kannattaa hieraista nokare voita/tilkka öljyä. Näin marengit irtoaa siitä hurjasti helpommin... :)
6) Täytteeksi kermavaahtoa ja ananasmurskaa

Kipaleet kasaksi ja jääkaappiin tekeytymään. Parhaimmillaan tämä on muutaman tunnin pehmeytymis-muhiutuksen jälkeen!!
***kaunis tämä lopputulema ei toki ole, mutta voivoivoi kuinka NNNNNAM!
***makuna jälleen kerran vain taivas rajana. Kesällä, jahka saa tuoreita mansikoita/vadelmia? Klassisesti banaaniviipaleita? Vihreää-linjaa kiivistä ja carambolasta? Miksi ei mango? Voisihan toimia myös nougat-kermavaahto ja suklaarouhe? Tilanteesta riippuen mokka-rommi?

Ei kommentteja: