maanantai 9. huhtikuuta 2012

Balsamico-tomaatti-valkosipuli tapasoliivit

..mmmnam. Pääsiäinen oltu-ja-öllötetty, landella rentouduttu ja levätty. Ja tietty kokattu.
Muunmuassa tämmöisiä:
Tapas-hengessä alkupala, muiden pienten palojen seassa balsamico-tomaatti-valkosipuli-täytteisiä, uunissa rapeutettuja oliiveja.
 1) Suurensuuret vihreät ja kivettömät kipaleet purkista kulhoon
2) Täytetahna tasaiseksi: tomaattipuré, tuore valkosipulinkynsi raastaen ja toinen hienosti silputen, suolaa, pippuria ja muutama suihkasu balsamicoa
3) Pursotinpussiin ja yksitellen oliiveihin!
 4) Vehnäjauhotus, munaus (=kieritys kananmunassa) ja korppujauhotus
***korppujauhoinan 2kpl kuivaksipaahdettua paahtoleipää ja muutama murskattu ruisdigestive. Toimii! :) nam.
5) Pellille ja kuumaan (225°) uuniin, ≈10min...eli kunnes pinta pikkasen ruskistuu ja kuivahtaa
Tarjolle ja tapa-ilemaan.

***OK, mutta.. :)
***oliivit oli kovin oman-itsensä-makuisia. Tarttis löytää "miedompia" isoja oliiveja.
***päällinen oli hyvä. Kiva pieni kuiva rapsakkuus oliivin pinnassa.
***täytteen maku ei tullut oliivin-itsensä alta esiin ollenkaan
***siis -> miedompia oliiveja ja tuhdimmin täytteeseen makua.

Ei kommentteja: