perjantai 4. toukokuuta 2012

Mozzarellarulla

..muokkausmahdollisuuksia rulla-muodossa.
Tämä räätti tosiaan, äkkiseltään ei pomppaa päähän mitään mihin tätä EI voisi soveltaa.

Valmistus-vaihe(et) ja -metodi(t) ovat itsessään simppelin suoraviivaisia.
Kuvaa ei tästä ensi-askeleesta tullut, mutta saan sen varmaan sanoiksi puettua! :)

1) Mozzarellapallo ulos pussista, turhat nesteet valutellen syrjään. Elmu-Kelmusta nyytti tiiviisti pallon ympärille ja koko komeus pehmenemään poreilevaan veteen.

***Mozzarellana kannattaa käyttää mielummin jopa jotain kaupan halpistavaraa. Niiden tekstuuri on tasaisesti kumimaisempi, kuin jonkun fiinin buffalo-palleron. Maku tietty on tyystin toinen, mutta rullaan etsitään ehkä enemmän tekstuuria. Maku tulee täytteestä! :)
***Elmu-kelmu kannattaa tosiaan laittaa mahd. tiiviisti, ettei kuumaa vettä pääse suoraan koskemaan mozzarellaan (-> jotkut merkit sulaa tooooooosi nopsaan!)
***poreilevaa vesi olkoon sillon kun kattilan pohjaan alkaa muodostumaan pieniä kuplia. Vesi EI saa kiehua. Tarkotuksena on vain pehmentä pallukan konsistenssia..
 2) Pallo kahden leivinpaperinpalasen väliin ja kaulimella levyksi

***Vain tasaisesti, läpeensä lämmennyt mozzarellapallo on mahdollista kaulia siistiksi ja ehjäksi levyksi. Lämmittämiseen kannattaa antaa aikaa ja kauliminen tehdä heti.

3) Täytteeksi mitä vain. Tässä oli savulohta, suolakurkkusilppua ja purkki-punajuurisalaattia.
4) Levy rullalle ja jääkaappiin jähmettymään. Viipaleiksi ja tarjolle! :)

Näppärän-jännä ja näyttävä lisuke loppuräätin reunassa. Nam.

***makumaailman mahdollisuudet ovat kunkin kokin mielikuvituksessa.. Perinteinen pesto-tomaatti-basilika? Kalaisa dijon-tonnikala? Texmex chili-ketsupp-kidneypapu? Intia chili-ananas-curry? Aasiatyyliin wasabi-inkivääri-avokado/katkarapu? BBQ HP-punasipuli-salami?...

Ei kommentteja: