keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Pestoiset juustosarvet

..eli onnistuneempi versio taannoisista paatti-sarvista.
Nyt eivät menneet reseptit päässä sekaisin. Leipäisempi sarvi-taikina onnistui huippuhyvin, pysyteltiin kaaaaaukana jälkkärimäisemmästä voi-taikinasta. Wuhuu! :)

1) Taikinan nesteenä oli ≈3dl käsilämmintä maitoa. Sinne puolikas hiivanklöntti, suolaa ja leseita: kauraa ja vehnää
2) Hetkisen aika leseille turvota ja hiivalle heräillä..
3) Sillävälin jauhot: 50-50 ruista ja vehnää, yht. ≈ 5dl
4) Loraus rypsiöljyä ja pieni keko juustoraastetta nesteeseen -> jauhot perään ja sekoitus tasaiseksi
5) Liinan alle lämpimään kohoamaan
 6) Kolmeen osaan, kaulimella n. vinyylin-kokoisiksi levyiksi, pestoa pintaan ja ripotellen hieman juustoraastetta
 7) Rullalle, alkaen paksusta päästä ja pellille. Pintaan "voitelu" ihan vain vedellä

***vesi tuo ruista sisältävälle taikinalle upeeta pintarapeutta!!
8) 175° uuniin, 15min.

Simppeliä, modailtavaa, maukasta ja hassunhauskaa helpotusta pikkunälkään. Nam

***ensikerralla sisukseen lisää kokeilua: tonnikala-chevre? tomaatti-mozzarella? curry-kana-gouda? salami-aura?

Ei kommentteja: