Täytteen mausteena jännä kombokokeilu: Rosmariini-kaneli-valkosipuli.
..tarkoituksena oli toki YLIampua valkosipulin määrä kaikessa-mitä-tarjolle-laitetaan. Tähän tämä ei oikeen iskostunut, mutta NAM.
Tuulihattujen valmistus, kohta kohdalta ja vaihe vaiheelta:
1) Margariini ja vesi kattilaan: 100gr ja 2,5dl
***tästä ≈ 40 kipaletta
2) Kiehautus..
3) ..jauhot sekaan..
4) ..ja puuhaatukalla sekoitellen niin että syntyy tasainen taikinamöykky
***jauhoja oli ≈3dl
***paakkuja, sattumia ja jauhokasoja ei tietenkään hyväksytä! Sekoitus siis ronskin-rohkeasti.
5) Jäähdytys, jonka jälkeen vatkaimella 3 munaa mukaan
6) Pursotuspussiin ja kasasia pellille..
7) palttiarallaa-20min @ 200°.. Kunnes pinta alkaa näyttää houkuttelevan kultaisen ruskealta
8) Täyte: maustekolmikko blenderiin ja surautus tasaiseksi***kanelijauhe loppu, joten oli pakko turvautua kokonaisiin tankoihin. Siksi blenderillä
***..toisaalta hyvä: tulipahan tasaista myös valkosipulinkynsistä
***..mutta tietty ois voinut laittaa kanelin jauheena ja valkosipulin murskaimella. Rosmariinin kuivat lehdet nyt mureni ihan sormissa :)
9) Täytekkin pursotuspussiin ja nokare joka kipaleeseen
..yksinkertaisesti njamNAM!
***hienon näköisiä ja luonnostaan-kaikkeen-kelpaavia. Tuulihatut siis. Täytteenähän voipi olla suolaista ja makeaa, millon mitenkin
***Konservatiiviseen mieleen kanelin-maku sopii VAIN korvapuustiin ja kahvikupinkylkeen. Nämä nyt anyway sattui olemaan aivan-tajuttoman-hyviä.
***Intia-fiilistä oli tavallaan mukana, rosmariinista tiettyä hienoista lihaisuutta, mutta raikkautta. Valkosipuli on huippuhyvää melkein missävain
***täyte EHKÄ ois voinut olla löysempää: helpompaa pursotella ja "mehukkaampaa", mutta tietty olisi myös ollut lopulta vetisempää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti