lauantai 18. helmikuuta 2012

Pecan Pie

...Hamppari-hulabaloon jälkkäriräätti.
Ameriiccckka-tunnelmointia, yritystä ainakin oikein olantakaa.
Purgeri-party tuntui ja kuulosti - ideana ainakin - ihan älyttömän hauskalta ja jännältä: toteutus oli nyt, noh "ensivaste". Kehittämistä siis on tehtävä. Ei räättien puolesta, vaan lähinnä käytännön kuvioihin.

- Pienet (noin kolme-per-lurkki-kokoset) hampparisämpylät sai seurakseen tuhdisti täytevaihtoehtoja:
* uunitettuja, rapeita pekonisuikaleita
* sipulisettiä
* nachopaneroituja sipulirenkaita
* salaattia ja tomaattia
* ranch-soosi ja keppustia
* nacho-piffejä
* juustoja..
- Ois toki voinut/pitänyt olla useampiakin: kaaikenmaailman kasvissuikaleita ja -viipaleita, kalapiffejä, ehkä kanasuikaleita, mustekalarenkaita?, parma/chorizo?...
- Sämpylöiden koko oli kuitenkin hieman liikaa: mahaan mahtui ehkä kaks tai kolme...
- Ensikertaansiis: useampia täytteitä, pienempiä, höttösempiä ja kuohkeampia sämpylöitä ja useampi syöjä :)

Jälkkäriräätti ommistui kummiskin: Pekaanipähkinäpiirakka ja vanilijajätski!

 1) Pohja ensin: simppeli, muruinen taikina. Voita, vehnäjauhoja, suolaa ja puolisen desiä vettä. Sekaisin, tasaiseksi ja kylmään hetkeksi. Vuokaan taputellen, reikiä pohjaan ja ≈10min @ 175° esipaistoa
 2) Täytteeseen: margariini, sokeri ja siirapit (normia ja vaahteraa-) kattilassa sekaisin. Jäähtymään. Kaks kananmunaa vatkaten mukaan, ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja muutama desi pekaanirouhetta
 3) Pohjanpäälle ja takaisin uuniin. Samoissa asteissa vielä puolisen tuntia
***hankalinta on arvioida kypsyys. Pinta ei huomattavasti ruskistu, reunatkin kuivuu mutta jää vaaleiksi, tikku-testi ei kerro juuri mitään :)
***autenttisennäköiseen lopputulemaan ois - jossainvaiheessa uunittamista - latoa pintaan pähkinöitä kauniisti järjestykseen.. Tämä ehti kuitenkin hieman-liian-kuivaksi kokonaisuudeltaan. Pähkinät olisi vaan jääneet pinnanpäälle kuiviltaan..
4) Parempi kummiskin "liian"kypsä kuin raaka..
Kuivuutta pelastamaan nokare wanhan-ajan-vanilijaa päälle ja herkkuttelemaan!

***ookoo-onnistuma, ei spesifimmin kehitysalueita
***täytettä olisi voiut olla paksummin: taikinan reunat korkeammiksi ja kaikkia täyteaineksia vähän enemmän..
***pähkinät pintaan!! :)
***..voisihan toi täyte olla myös massaltaan vaikkapa rahkaa tai tuorejuustoa?

Ei kommentteja: