keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Vaahtokarkkibrownie

..eli tuo edellisen jälkkäri-tekele.

Brownie, yhdellä tyylillä. Näitähän voi muutamalla vaihtoehtoisella järjestyksellä kasailla. Lähinnä vaihtoehdoissa vaihtelee raaka-aine osasten yhdistelyjen vaiheet..(A= voisula+suklaaseos, B=kananmunat, C=kuivat aineet, D=ylimäärät)
1° = A+B+C+D
2° = B+C+D+A
3° = A+keltuaiset+C+D+valkuaisvaahto
..ja tottakai, kukin köökkimestari tyylillään. Brownieita syntyy, kunhan suklaata on tarpeeksi :)

Tämä oli tavallaan 2°-tyyliin läjätty.
1) Margariini ja suklaa kattilaan sulamaan
***lipidiä-liian-vähän. Margariininmäärä ois pitänyt olla ehkä kolminkertainen.. Näin lopputulema ois varmaankin ollut tasaisempi, tahmeampi ja täyteläisempi
2) Kuivat aineet sekaisin kulhoon: jauhoja, leivinjauhetta ja kaakaojauhetta
***...kaurahiutaleita lisäksi?
3) Kanamunat ja sokeri vaahdoksi

4) Vaahtojen, sekoitusten ja sulatusten yhdistely: Kanamunavaahtoon suklaa+voi-seos ja kuivat aineet -> nopea mutta rauhallinen sekoitus aina välissä. Käännellen joukkoon vielä kourallinen vaahtokarkkeja

5) Vuokaan ja uuniin, alatasolle. ≈30min @ 175°. Viimeisillä minuuteilla päälle koritseeksi vielä hieman vaahtokarkkisilppua
6) Kunnon jäähdytys ja tarjolle
Höh, wau, nam ja hmm.
Eli
*** höh = hieman kuivahkoa kokonaisuudeltaan. Liian pitkä uunistus, rookie mistake! Tuo rasvamäärän kitsastelu, ai ai. Tanakamman-suklaista ois tullut myös tyylillä 1°-kasaten
*** wau = en oo kummosempi suklaan-maun fani, mutta tässä jotenkin upea paahteisen lämmin ja tukeva, muttei ällömakea suklaa-flavor
*** nam = nam kaikenkaikkiaan
*** hmm = nuo päällekasatut vaahtokarkit toki hieman sulivat. Jäähtyessään, ne tahmaistui. Aivan kuin ois lintannu kasan pureskeltua purkkaa kaakunpäälle.
*** lisä-hmm = 3°-tyyli voisi tuottaa kepoisimman ilmavinta lopputulemaa: näin ehkä pieniä tuulihattutyylisiä kimpaleita...?
***D-osio ylimäärävaihtoehtoja: kaurahiutaleita, pähkinärouhetta, rusinoita, luumuja, kirsikkaa, omenaa, mansikka/marja, nougat-paloja, lakua/salmiakkia?,...

Ei kommentteja: