perjantai 10. helmikuuta 2012

Lämmin lohisalaatti

..jonka aluksi piti olla ruokapuikoilla popsittava, mutta toisin kävi : )
Hyvää oli anyway, tähän tyyliin teen vielä taatusti uudestaankin rehuräättejä.
 1) Ensin kala:

***vision sokeuttamana, siivutin lohen hieman turhan ohkasiksi siivuiksi. Pannulla paistuessaan ne tottakai mureni.
***Uunitus olisi voinut toimia
***taikka sitten oisi voinut tyytyä varmaan, parempaan ja varmasti parempaan vaihtoehtoon: graaviin/kylmäsavu-kalaan

..siis viipaleiksi, ja pannulle rypsiöljyyn paistumaan. Päälle rosépippuri-dijon-valkosipuli-suola-sekamelskaa ja ruskistuksenjälkeen syrjaan odottamaan.
 2) Suikalekasvikset pataan: porkkanaa, purjoa, punasipulia, kaalia ja muutama herkkusieni hienonhienoina viipaleina/suikaleina
3) Hetken kuullottelua paistorasvassa, joka edeltä jäi jälkeen

***Tällä osansa varmasti loppuannoksen huippu-maku-onnistumaan!! Yhteensopivaa ja toinen-toistaan tukien!
4) Ruokalusikallinen pippuri-bonjouria ja loraus vettä, hetken haudutus (ylim. vesi poies)
5) Pannulla vielä ruis-krutongit
Ja sitten koko kaaos kulhoon: pohjalle kasvikset, päälle ruiskrutongit ja lohi-palaset, kylkeen ruisleivänkannikka ja pinnalle muutama gouda-tikkunen. Nam

***tosiaan: kasvisten RAUHALLINEN hauduttaminen/pehmentäminen VAHVASTI MAUSTETUSSA paisto-liemessä/rasvassa ilmeisesti aikaansaa tajuttoman hyviä kokonaisuuksia
***kalan kanssa tsempataan ensikerralla. Ajatellaan askel pidemmälle etukäteen :)
***..ja muistetaan mites se kala nyt pannulla käyttäytyykään..

Ei kommentteja: