tiistai 7. helmikuuta 2012

Neljänsipulinpiirakka

..mukana myös chorizoa ja juustona muutama hintsuhko viipale raclettea.
Kauttaaltaan osuvan oloinen kokonaisuus. Pohjasta suurin +
 1) Purjoa, punaista, valkoista ja keltaista sipulia. Suikaleina kuullottumaan pehmeiksi
2) Mukaan muutama chorizomakkara, viipaloituna
3) Lisää makua matkaan tilkalla lihafondia, soijjaa, mustapippuria, timjamia ja paprikaa
 4) Puolikas kermaviilipurkki, sen sekaan muna, loraus maitoa ja ripaus suolaa. Haarukalla tasaiseksi..
5) Raclette viipaleiksi, valmiiksi odottelemaan
***juustoklöntti käväisi pikaisesti pakkasessa (ehkä 3min). Kylmänä se on hurjanpaljonhelpompi viipaloida ohkasiksi...
6) Tästä oikeastaan aloitettiin: pohjataikina valmiiksi.
7) Ruislese, ruisjauhot ja vehnäjauhot margariinin kanssa nyppien. Suolaa ja siirappia. Vettä ja vehnäjauhoja niin että taikina jää sopivan kuivaksi/märäksi
***määrät oli ehkä hieman alakanttiin: pikkuPyrexiin hieman isompi taikin. Tässä ≈ 50g+0,5dl
8) Kylmä taikina taputellen vuokaan. Muutamat reiät haarukalla pohjaan ja 200°-uuniin esipaistumaan. Kymmenisen minuuttia
9) Täytteet mukaan. ≈ 20min lisää uunitusta
10) Raclettesuikaleet päälle ja viitisen viimoista minuuttia vielä kypsytystä

Salaatti seuraksi ja pöytään.
***pohja tosiaan. Maku, koostis ja paisto-aste kalastee kehuja
***mitä tahansa mihin lykkää raclettea, tietää taattua herkkua : )
***pelkkä üüber-sipulinen piirakka ois kyllä ollut jännä: tsoritso syrjään ja tilalle vielä shalottia ja vaikkapa jätti- taikka salaattisipulia. Keväämmällä kevätsipulia?

Ei kommentteja: