Va...vadelma-va... Yleensä tuo litania jatkuu aaaaina valkosuklaalla. Kuinka tylsää? Todella.
Vadelma-Vaahtokarkki, sen sijaan. Näin harvemmin ainakin, mutta ilmeisesti ihan syystä :)
Vaahtokarkit sopii kaikenmaailman-ruuanlaittoon aivan tajuttoman upeesti: makeutta, makua, kiinteyttä ja tahmaista & herkullista yhteen-nitovaa-tekijää millon mihinkin.
Puustin sisälle ne sopi vision mukaan loistavasti, mutta
***vaahtokarkit tietty sulaa kuumennettaessa: jättäen jälkeensä vain todellaTODELLA tahmeaa, sokerilitkua. Kaikki massa ja tilavuus (mitä ne huoneenlämmössä vie) häviää ja tilalle tulee tyhjää :)
1) Puolenlitran-pullataikina, kaulimella ehkä pikkasen ohkasemmaks kuin perus puustissa
2) Pintaan vadelmamarmeladia ja siivutettuja vaahtokarkkeja
3) Rullalle, viipaleiksi ja käsityönä pellille
***rullathan avautu leikatessa, joten nostelun jälkeen piti hieman askarrella kipaleista taas kauniita
4) Kauniita vielä tässä, juu. 200°-uuniin ja kymmenisen minuuttia
5) Valmiista kipaleesta ei nyt (onneksi :) oo kuvaa, mutta semmoisen voi helposti kuvitella: Tismalleen saman näköisiä, jokaisen valkoisen vaahtokarkki-kohdan tilalle vaan tyhjää
Heh.. hyviä juu, mutta
***vaahtokarkille ois kenties kannattanut tehdä enemmän jonkinsortin "kätkö" tai "nyytti", kuin avoin rulla..
***marmeladi oli varmasti myös osaltaan syypäänä tahmaisuuteen: uunissa kuivumaa -> jäljelle lisää tahmeeta tököttiä
***va-va-vaihtoehtona vadelma-vaahtokarkki toimi hienosti
***kuvat on puhelimella napattu: siitä tuo epätarkkuus/suttuisuus..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti