sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Beef Jerky

...BBQ-valkosipuli.
Laihahko toteutus alustavasta visiosta, mutta minkäs mahtaa. Aihetta uuteen!! :)
 1) Sisäpaistikimpale pakkaseen. Jäykän-pehmeän jäädytyksen jälkeen niiiiiin ohkaisiksi siivuiksi kuin vain viipaloida tohtii..
***paksummat palasen-osaset sai nopsasti lihanuijasta
 2) Rub-tyyliin, maustetta pintaan! Valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa, cayennea ja paprikaa
3) Pellille ja uuniin, 80° kiertoilmassa, luukku raollaan, jotakuinkin 4 tuntia
4) Jäähdyttelyä ilmavasti huoneenlämmössä, yön yli
5) Fertig! Eikun tarjolle.

***eli: ajatuksen tasolla suunnitelmassa oli: lihan marinointi, piiitkään ja hartaasti. Sitten jäädytys, sitten siivutus, sitten uunitus ja lopuksi vielä glasyyri pintaan, vielä jäähdytys ja sitten vasta tarjolle
***näin ensikerralla!!!
***tämä kyllä oli melko nam. Pidempiä liha-strippejä nuo saisi olla.. Exellentti kuivuusaste: tarpeeksi sitkeetä, mutta miellyttävä pehmeys!
***makua tietty LISÄÄ!! : )

Ei kommentteja: