maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pestoiset paatti-sarvet

..eli perhepurjehtian päivänpiristys, pientä paatti-purtavaa.

Tästä kesästä suoranainen, tyystin vapaa loma-rupeama uupuu kokonaan. Kesän ensimmäiseen kertaustenttipäivään päntäten upposi ensimmäiset vapaat päivät, siihen perään alkoi työllä tienaaminen, ja sitähän sitten kestää vielä tuonne koulunalkuun asti. Näin uloskirjoitettuna, kuulostaa pahalta: ei lainkaan aikaa akkujen lataamiseen, rentoutumiseen ennen syksyn uutta opintorupeamaa.

Mutta hätä ei ole tämännäköinen! Töissä viihtyy paremmin kuin oisin osannu kuvitella ja nyt piiiitkä vapaa viikonloppu, perheen kanssa paatti-reissulle!! wwwuHHuUUu! : )

Pientä suolaista välipalaa hetialkuun mukaan veneilyyn: rukiisenpestoisia juustosarvia.

1) 2,5dl kylmää maitoa ja 50g hiivaa sekoitetaan. Mukaan reilu ripaus merisuolaa, 1 kananmuna ja isohko kourallinen lähiseudulla tuotettua Gruyere-ä (njamnjam!!)
2) Mukaan kuivat: 1dl ruislesettä, 2dl ruisjauhoa, 3dl vehnäjauhoa.
3) Taikinan pyöräytys palloksi ja kylmään 20 minuutiksi.

***Heh.. Heti alkutekiöissä huomataan, että tässä on ikäänkuin "fuusioitu" kokin pienessä päässä JUUSTOsarvien ja VOIsarvien taikinat. : )
***vehnäjauhoja taisi tossa vaivaamisessa upota vielä kourallinen. Hyvä olisi ollut ehkä ennakoida ja laittaa se jo tuolla askelta aikaisemmin.. Makua olisi tietty voinu monimutkaistaa vaikkapa tummalla siirapilla..

4) Kylmän taikinan kaavilointi voitaikina tyyliin: ensin n. 60x40 cm suorakaiteeksi, voita toiselle puolelle ja puoliskot päällekkäin. Sitten voita keski-kolmannekselle ja reunat päälle. Kaavilointia uudestaan suorakaiteeksi. Kääntö 90° ja sama kuvio toistamiseen. Koko tässä kaulin-mankeloinnissa tuota voita kului vajaa 200g.
5) Taas toviksi kylmään, jäähylle koko kipale.
6) Lopuksi taikina pariin-kolmeen osaan, kaavilointia ympyröiksi ja ympyrät "pizza-slice" tyyliin kahdeksaan osaan.
7) Pestoa hiukan, teelusikalla levitellen, leveämpään päähän ja pyöräytys sarviksi. Ruistaikina tykkää "voitelusta" ihan-vain-vedellä: näin siitä tulee pehmeää ja mehukasta ja makuista ja rahtusen rapeaa. Uuniin jotakuinkin 15min @ 225°


Hih.. : ) idea ja ulkonäkö kohdallaan. Saattaisi jopa sanoa että "onnistuneita", mutta makumaailmaltaan melko keskinkertasia kipaleita. Ja aika pikkusia.. Ja liian vähän kierroksia.. Ja tylsän muotoisia.. Ja niin ja näin, all-in-all, kokille näprättävää ja syöjille suuntäytettä! Hyvä homma.

Ei kommentteja: