torstai 16. helmikuuta 2012

Hiutale-keksit

...eli helpotus hetkelliseen köökki-touhuilun-tarpeeseen!
Keksejä on viimeksi ollut aika turhan kauan sitten tarjolla. Ideoita on irronnut muihin suuntiin, vaan ei keksi-kokeiluihin.
Tämäkään ei nyt niin pioneerityylinen ole.. Arkisia kauraisia/leseisiä kasasia. :)
 1) Kuivat aineet kulhossa: 1dl kaurahiutaleita, 1dl mysliä, 1dl, vehnälesettä, 1dl vehnäjauhoja ja ripaus suolaa
 2) Kosteat aineet: margariinia 50gr, sokeria puolisen desiä, siirappia reilu loraus ja vettä tilkkanen. Suolatus, sekoitus ja jäähdyttely
 3) Kulhot yhteen ja lisää sekoittelua

 4) Lusikalla kasasia pellille, 175°-uuniin. Ehkä-noin 12min

***vision mukaan luulin että nämä ois kauralastu-tyyppisesti "levinnyt" pellillä, mutta ei. Rasvan määrä oli mitätön semmoisen-efektin-aikaansaamiseksi
***olisi siis pitänyt tasoitella/muotoilla enemmän ENNEN uunitusta

Nomutta, tulipahan suupaljoa. Ja muuten hyviä.
Osa "löysi sen paremman puoliskon", valkosuklaaseen dippaamalla..

***kaurahiutaleiden maku on munmieleen: ei tartte edes laittaa "herkkuun" niin hirmuisesti sokeria (tms.), niin mukavan houkuttelevan koukuttava miellyttävyys on silti loppukipaleessa
***tosiaan tuo pre-uuni-muotoilu: näillä määrillä ei saada lastu-efektiä aikaan
***eli ihka-oikeiden kauralastujen aika on vielä tiedossa... :)

Ei kommentteja: