maanantai 6. helmikuuta 2012

Fish & Chips

..finger-foodia Isojen Brittien tyylillä.
Kalana toimi taas tuo pakastealtaan-suurin-saalis: sei.

 1) Kalafileet palasiksi, semmoisia kahden-sormen-kokoisia..
***olisi ehkäpitänytolla pienempiä :)
2) Lautaselle vehnäjauhoja, ruisjauhoja, suolaa ja pippuria
 3) Frityyritaikina: ihan jopa-etiketin-mukaisesti PILSneriin.
Eli puolisenpulloa pilsneriä, suolaa, pippuria, valkopippuria ja jauhoja sen verran että tulee "paksua lettutaikinaa".
***Hyvä konsti on dipata sormi kulhoon: jos ja kun se peittyy pehmoisella kerroksella, ei-niin-vetisen-valuvaa taikinaa -> allesklar!
 4) Kalapalat ensin jauhoon, sitten taikinaan
 5) ..sitten rypsiöljyyn. Pariminuuttia per-puoli. Välillä joutuu pihdeillä kääntämään.
6) Ruskistuneet kalapalaset ensin talouspaperinpäälle valumaan ja sitten uunipellille 175°-uuniin vielä "kuivumaan ja rapeutumaan"
7) Uuniin myös (jo ennen koko kala-osiota) pottulastut!
Peruna niin-ohkasiksi-kuin-veitsellä-tohtii. Kulhoon kiehuvan veden kanssa muutamaksi minuutiksi -> näin pinta pehmoiseksi.

***tässä EHDOTON PAKKO-osio (mikä näistä puuttuu): samaan kulhoon vielä loraus öljyä, ripaukset suolaa ja pippuria. Ravistellen mausteet viipaleiden pintaan ja sitten...

8) Leivinpaperille, EI PÄÄLLEKKÄIN ja uuniritilälle. Uuniin ja kypsymään.

Snack-time! Nam.
***hyvää kaikenkaikkiaan
***Sei on kalana tajuttoman tylsä, niin tässäkin: ensikerralla lohta, kuhaa, siikaa, ahvenia....
***valkopippuria KALAFRITYYRIIN runsaammin. Tämä oli hyvä, mutta ehkei niin "kalainen"

Ei kommentteja: