maanantai 2. tammikuuta 2012

Riisipuuro-savulohikakku

Ensimmäiset asiat ensiksi:
1. Onneksiolkoon, Mikko&Nora!
2. Jännää alkavaa vuotta jokaiselle!

..sitten lisää näitä:
Joulukokeilu nro.3: lounaalta ylijääneestä riisipuurosta, joulupöydän alku-kalojen seuraan "juustokakku"

Riisipuuro-savulohi, hapankorppupohjainen, ei-yhtään-juustoa-kakku:
1) Irtopohjavuokaan hapankorpuista "keksipohja": kolmasosa hapankorppupaketista ja loraus sulatettua voita -> kylmään jähmettymään.

***oiskohan tullut lisää "kalaruoka"-efektiä, jos pohjaan olisi ripotellut ihan puolikkaan-teelusikallisen valko/rose-pippuria?

2) Täyte: 3 liivatelehteä likoomaan! Desi kuohukermaa vaahdoksi. Riisipuuron sekaan ripaus suolaa ja pippuria -> savulohi mukaan ja ronskisti sekoitellen jotta kala "tasoittuu" massaan. Puolikkaan sitruunan mehu, 1tl Dijonia ja reiluhko koura tuoretta tilliä mausteeksi. Kermavaahto rauhallisesti taitellen kalan&puuron joukkoon.

***vision mukaan tämä toi "kuohkeutta" muuten niin tanakkaan tahnaan. Ihan onnistuneesti ilmeisesti, heh :) Ehkä hieman enemmän olisin toivonut keveyttä ja ilmavuutta.. olisiko vispikerma sittenkin ollut "the way to go"?

Liivatteet sulatettuna kuumaan veteen, mukaan massaan
3) Täyte pohjanpäälle ja jähmettymään
Här på landet, måste man alltid ha lite "skärgård"-tunnelmaa. Myös joulupäydässä, hih. :)

***makumaailmaltaan kaakku oli kyllä onnistuma: savukala riittävän esillä ja täytteen tuntuma tarpeeksi pehmeää
***riisipuuroa ei kyllä oikeastaan huomannut laisinkaan: sopii siis ko. tekeleisiin täydellisesti, sillä onhan se itsessään yksinkertaisen-uskomattoman hyvää. Mietoa ja miellyttävää.
***hapankorpuista suolaiseen "juustokakkuun" tulee huippuhyvä pohja.
***Joulun tunnelmaa ei tässä räätissä sen koommin ollut: hyvä ja huonojuttu. Hyvä = eipähän tarvi seuraavaan kokeiluun odottaa uutta joulua. Tämä sopii raattivaihtoehdoksi vaikka kesäpöytään! Huono = joulun-puute.
 ***Joulu vs. lohi - tunnelmointiin olisi toiminut toki jouluiset mausteet: neilikkaa, inkivääriä, kanelia, pomeranssia tjtn.. Kuivatut luumut olisi myös sopineet..

Ei kommentteja: