keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kasviskanapapu-puikkoräätti

Joululahja-ruokapuikkojen sisäänajo!
..kuusen alta paljastui myös speed peeler ja santoku-veitsi. Keramiikkaa, ei mitään pelti-tavaraa. : )
Tämmöisen ihmeellisyyttä on helpompi ymmärtää, kun pääsee itse käytännössä kokeilemaan: terävyys, keveys, ote, terän muoto...wau.

1) Pannulle purjoa ja punasipulia, ohkasina ja pitkinä siivuina. Paistorasvana seesami-öljyä.
2) Perään loput kasvikset: julienne selleriä ja paprikaa, porkkana speed-peeler:illä läpinäkyvinä suikaleina
***veitsen ja kuorijan terävyys-keveys-ote.....mmmmmmmmmmwau.

3) Mausteiksi punaista currytahnaa, soijjaa, mustapippuria ja loraus sake:a. Kansi päälle ja hautumaan
4) Kattilaan keittymään punariisiä
5) Toisessa paistinpannussa kanasuikaleet ruskistaen: pintaan suolaa, pippuria, cayennea ja currya. Mukaan valutetut kidneypavut

***makua ja suutuntumaa papuihin tulee niin-tajuttoman-hurjasti, kun ne hieman kuivahtaa/paistuu!! Henk.koht.lemppari-tavaraa!

6) Kaikki pannut sekaisin: riisit kasvisten sekaan ja päälle kana-papu-pata.
7) Lautaselle koristeeksi nokare kurkku-raitaa: puolikas-valkosipulinkynsi ja muutama sentti kurkkua raasteena, tuorejuggea, suolaa ja loraus sitruunamehua.
Puikot kulhonkylkeen ja kimppuun. Nam.
***makua!!! hyvää ja isosti. Syyttäisin currytahnaa.
***kasvissuikaleet: upeita. Ohkaset suikaleet kun pehmenee nopeasti, säilyttäen kuitenkin muotonsa ja hammas-vasteen.. To be revisited!
***ruokapuikot: UPEAT!! tyylikkäät ja kauniit. Keveät ja näppärät. Pysyvät sormissa ja tarrautuvat ruokaan superhyvin, ilman että rutistaa voimalla.

Ei kommentteja: