keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Muroinen mansikkakakku

..usean ison-plussan kakku: pakkaseen tilaa, margariini-klönttiä kevyemmäksi, kahville herkku-seuraa, jännä leipomishetkinen..
Marjat pakkasesta sulamaan, uuni lämpiämään ja työn-touhuun :)

 1) Ensimmäiseen kulhoon kuivat aineet: kaurahiutaleita ≈1dl, vehnäleseitä ≈1dl, leivinjauhetta puolikas tl ja vehnäjauhoa ≈1dl..
2) Toiseen kulhoon huoneenlämpöinen margariini, 75g, vanilijasokeri ja normisokeri -> vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekaan 1 muna
3) Kuivat-aineet rauhallisesti mutta nopsasti sekoitellen sekaan
4) Taikinaklöntti hetkeksi kylmään
 5) ..tasaiseksi taputellen vuokaan
***vuoan päällystys leivinpaperilla oli "tiskaajan-vapaapäivä"-niksi.. Ei niin toimiva. Taikina on hankala taputella vuokaan kun paperi rapisee ja heiluu joka suuntaan. Eikä tuo nyt niin hirmuisen työläs olisikaan tiskata.
***voi+korppujauho = the PROPER way to go
 6) Täyte: sulat mansikat, mehuineen päivineen kulhoon, mukaan pieni ripaus vanilijasokeria ja reilumpi ripaus hyytelösokeria. Vajaa-desi turkkijuggea matkaan mukaan ja lusikalla sekaisin..
***hyytelösokeri toimi kuten toivoin! wuhuu! Varsin-vetisen-oloinen täyte jähmettyi tyylikkäänmaukkaaksi kypsyessään/jäähtyessään! :)
 7) Uuniin, 35min @ 170°
Done. Viipale tätä ja kahvikuppi kylkeen.
..kummasti sitä jaksaakin päntätä ja oppia ja lukea ja seurata ja kuunnella ja....

***ehkä turhan vaatimaton makeus: noi mansikat olivat  melko happamia / pirteän kirpeitä itsessään. Pieni hyytelösokerinlisäys olisi paikallaan..
***pohja: :) hyvä. Tasainen, ei liian kuiva, ei lainkaan korppumainen, ei sitkeä, ei murenevainen, hyvä pehmeys..
***MUTTA: melko olemattoman mielenkiintoinen maku.
***Sitä vaikkapa vanilijacreme-jauheella? kinuskia? suklaarouhetta? pähkinää?

Ei kommentteja: