maanantai 9. tammikuuta 2012

Jauheliha & Randomrehu-piirakka

..äidin rahkavoitaikinapohjalle.
Sen reseptistä/määräsuhteista en ole oikeen selvillä.
ppöh. Valitettavasti, sillä sen maku, tekstuuri, monikäyttöisyys ja työstettävyys on ihmeellisen omassa luokassaan.

Mahtoiko olla niin että rahkaa ja voita meni yhtäsuuret grammamäärät?
Muuten kyytiin vain suola ja jauhot?
Oliko massassa vielä 1 muna?

Täytteeksi sekalainen kasa pilkottuja kasviksia ja sipulista jauhelihapaistosta:

1) Pannulle jauheliha ruskistumaan, suolaa ja pippuria pintaan. Loppumetreillä sipulikuutiot mukaan pehmenemään
2) Parsakaali palasiksi ja pannuun
3) Tomaattia ja purjoa viipaleiksi ja paprikaa silpuksi
4) Kulhossa 4 kananmunaa, pippuri-bonjouria, chevrétä, loraus maitoa ja ripaus suolaa huolella vatkaten

***näin "ilmavuutta" lopputulokseen. Kananmunat tosin melko kehnosti suostuu vaahtoutumaan, kun mukana on useaa ainesta.

5) Kokoaminen: tomaatinviipaleet pohjalle, päälle jauheliha-kasviskombo pannulta, kulhosta muna-maito-mausteseos, pinnalle purjonviipaleet ja paprikasilppu. Ennen uuniinsujautusta vielä pussillinen mozzarellaraastetta kaunistamaan..
Tämä taisi viihtyä sen puolisen tuntia (ehkä 40min) 175°:ssa

***hyvää tuli: piirakka on ärsyttävän oiva konsti saada rääppiäiset uusiokäyttöön.
***kanamunan vatkaamisessa onnistutaan ensikerralla!
***rahkavoitaikinan reseptin selvitän: käyttökohteita vilisee jo mielessä!!!

Ei kommentteja: