keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Possuburgeri

..eli fiinin porsaan sisäfilekimpaleen "arkiruokaistus". Pienoinen pettymys ja suurensuuri opetus. :)
1) Kuutioiksi ja kulhoon huoneenlämpöinen lihakimpale
2) Punasipulia, valkosipulia, Dijonia, häränlihafondia, sweetchiliä ja muutama jalapeño, samaan kulhoon
3) Loraus kermaa ja rypsiöljyä. Sauvasekoittimella ronskisti tasaiseksi

***EI turhan tarkasti!!! Ei kukaan tahdo syödä hammastahnan tasaista "jauhelihaa"

4) Pyöräytys piffeiksi, pannulla ruskistaen, foliokääröön ja uuniin (≈150°) vetäytymään/kypsymään/kuivumaan. 15min

5) Rehut viipaleiksi ja sipulisetti pannulla:
Purjoa, punasipulia ja värin-vuoksi paprikasuikaleita kuullottumaan. Suolaa ja pippuria pintaan ja maustamaan loraus vaahterasiirappia

***Tämä on parhaaksi-havaittu, usean kokeilun kautta. Näin sipulisettiin BBQ-tyylistä makua ja hentoa + ÄÄRIMMÄISEN maukasta makeutta
***lisää kesä/grilli-tunnelmia vielä toki Worchesterilla ja sweetchilillä..
6) Kasaus: pohjaan sipaisu Dijonia, juustot (cheddar + kermajuusto), sipulisetti, piffi, kasvikset ja hattuun sipaisu chiliketsuppia.
Mahlzeit! : )

***ensin pettymys: maku, höh. Hyvä kyllä, mutta yllättävän mieto ja vaimea. Jotenkin "puutteellinen". Ei lainkaan burger-piffi-tunnelmaa 
***ja sitten opetus: näin itsessään-hieno porsaanliha EI sovellu jauhamiseen. Maustaminen vaatii ilmeisesti hurjia määriä ja soveltuvaa maku-harmoniaa on hankala kombinoida
***ehkä ratkasuna olisi lisätä jauhamiseen jokin toinen liha?
***isommin makua "halvemmissa" ruhon-osissa..
***tällainen possufilé on parhaimmillaan suikaleina itämaisessa wokissa..ohkasina & nopsasti nuijittuina dijonpintaisina uunipihveinä..paistopussissa hieman ylikypsäksi pyöräytettynä..bbq-rub-maustettuna, kokonaisena grillattuna..

Ei kommentteja: