perjantai 20. tammikuuta 2012

Sinisimpukkasalaatti

..insalata alle cozze.
Henk.koh.-ikuinen lemppari. Sinisimpukoiden puunaaminen ja pyörittely vaan on, sangen selittämättömästä syystä, mun mielestä aivan älyttömän hauskaa.
..ja se upea makuelämys mikä lopulta lautaselle tupsahtaa....nam.

 1) Simpukat: kunnon harjaus! Pahimmat levät, mudat sun muut pois pinnasta ja jos kipaleilla kasvaa "parta" (semmoisia rihmoja, sisällä ja sivussa), se lähtee nykäisemällä poes..
2) Kuolleet kipaleet, ne jotka ei reagoi kraanaveteen, koputteluun taikka rapsutukseen mitenkään, lentää suoraan roskiin.. Useimmat sillälailla sulkeutuu. :)
 3) Reilunkokoiseen kattilaan öljy pohjalle ja siihen makua! Tässä suurin modailu-mahdollisus. Tälläkertaa oliiviöljyyn muutama auringonkuivaama tomaatti, valkosipulinkynsi ja reilu ripaus chilihiutaleita.. Sekaan vettä puolisen litraa. Liemi saa keittyä kasaan muutaman minuutin

***Mausteiden kirjo on laidasta laitaan avoinna: mitävaan öljyn mukaan!
***Veden tilalla valkkari, portteri, punkku, ehkä loraus rommia? pilsneri? merivesi?
 4) Keittelyä muutama minuutti (3-5min), välillä ehkä nopsa pyöräytys/sekoitus..
 5) namnamnam. Keittoliemi syrjään ja kipaleet talteen! Auenneet = OK, kiinni jääneet = roskia.

***tästä eteenpäin: uunipellille, pintaan korppujauho+basilika+suola+pippuri+oliiviöljy-seosta ja raastettua parmesaania = Cozze gratinate. <- Nnam.
 6) Salaatille dippikastikkeiksi tilli-avokado-tahna ja tomaattinen, italia-tyylinen turkkijugge: tomttipyré, basilika, balsamico.
..Kipaleet rehujen sekaan ja haarukka kourassa makumatkalle.

***sinisimpukan maku. !!!!!!!!!!! :)
***avokado ja tilli on hieman niin-ja-näin. Mun päähän syttyy heti jo tuoksusta vaikutelma kesästä, landen terassista ja jostain vaaleasta kalaruuasta..
***Cozze Gratinate, päätyy ruokalistalle todella lähitulevaisuudessa!!!

Ei kommentteja: