tiistai 3. tammikuuta 2012

Vadelmajäätelökakku

..joulukokeilu nro.4: Aattoillalisen jälkiruoka, "jotain todella kepoista, hentoa ja vatsaa-rauhoittavaa" näin aatto-aterian ähkyn ensiavuksi
 1) Pohja irtopohjavuokaan: kaurakeksejä ja voita. Kylmään jähmettymään.
2) Yhdessä kulhossa: keltuaiset, creme fraiché ja muutama ruokalusikallinen sokeria sekaisin
3) Toisessa kulhossa: valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi
4) Kolmannessa kulhossa: kerma ja hintsisti tomusokeria, vaahdoksi
5) Vaahdot yhteen, murskatut jäiset vadelmat mukaan, valkuaisvaahto viimeisenä ja rauhallisesti "taitellen/nostellen", jotta ilmavuutta säilyisi lopputulokseen mahd. paljon.
6) Pohjan päälle ja pakkaseen.

Loppusilauksena vielä kuumaksi-lämmitettyä kuningatarhillokastiketta. Njam.
Helppo, näppärännopea ja kätevästi etukäteen-valmistettava, kylmänviileä upean herkullinen jälkkärikipale. Toimi joulupöydän loppumetreillä juuri niinkuin visiossa toivottiin, viileänä ähkyn-helpottajana.

***jälleen spesiaali "jouluisuus" puuttui melko kokonaan: ehkä värit sopivat, mutta muuten ei-sen-koommin-joulun-makuja
***keksipohjan massaan ehkä loraus kinuskia? tai kahvia..?
***ennen tarjoilua, aikaisemmin ulos pakkasesta! Tämä jäi aika työlääksi leikata normi kakkulapiolla ja oli lautasella..öö..haastava jälkkärilusikalle. Tunti huoneenlämmössä ehkä riittäisi pehmentämään tarpeeksi...?
***vadelman tilalle...anything goes
***kastikkevaihtoehtona kinuski? ...marja"kimara"? ...yms. pää-maku-ainesta komppaava..?

Ei kommentteja: