tiistai 24. tammikuuta 2012

CCG-possurulla ja upeat-uunikasvikset

..eli suoraviivainen, selkeä, niksi-TÖN ja simppeli = yksinkertainen. Ja ihmekkös, että ihan ookoo-onnistuma..
 1) Ensin side-dish vuokaan: Peukun-pää-kimpaleiksi herkkusieniä, purjoa, kukkakaalia, punasipulia ja muutama (5min-esikeitetty)-peruna, hienonhienona silppuna lehtiselleriä ja loput mausteet: suolaa, pippuria, oreganoa, punaviinietikkaa ja hunajaa.
2) Sekoitus ja uuniin, 45-50min @ ≈150°

***uunikasviksiin punaviinietikka vai balsamico... tämä selvinnee seuraavalla kerralla.
***klassiset hunaja-timjami on takuuvarma maustekombo, sopii-niin-moneen
 3) Possunsisukka huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen aloittelua
4) Viillolla pitkittäissuunnassa "auki" ja nuijjalla tasaiseksi..
 5) Pintaan hipaisu suolaa ja öljyä
6) Huhmareesta CCG-täyte: Chili ja Cashew pähkinät muruksi, Gorgonzola kimpaleina mukaan ja koko seos fileen keskelle
 7) Rullalle ja narulla solmuun
8) Tämä jouti suoraan uuniin kasvisten seuraksi.. ≈30-40min @ 150-175°

***ei pinta-ruskistusta: tästä johtuen todella pehmeänmehevä rulla ihan kauttaaltaan..
***makua tottakai oisi voinut rapsakalla pinnalla aikaansaada: pyöräytys valkosipuli-rypsiöljyssä...nam
Uunista piffeiksi, lautaselle ja päälle kolmen-sipulin (purjo-puna-valko) soossi. Tsek!

***nam. Hyvä, pehmeä, mehukas ja maukas. Gorgonzola viihtyy ilmeisesti possunseurassa sangen hyvin.
***..ja toki chili + sinihomejuusto nyt vaan tunnetusti toimii :)
***kasviksissa hieno pehmeys: hieman jäljelle jäänyttä "puruvastusta"! miun-maun-mukkaan!!

Ei kommentteja: