tiistai 13. marraskuuta 2012

Soijarouhe-lasagne

..ihmeen-hämmentävän maukas ja todella ISOSTI makuinen soijarouheluomus.
Jatkona edellisille soijarouhepalleroille: nyt rouheesta kastike ja lasagnelevyjen väliin.

Näyttävyyttä tai varsinaista kauneutta ei tällä tekeleellä todellakaan ollut mutta... Tuoksua ja makua aivan hurjasti, hienosti, osuvasti ja yhteensopivasti! :)
1) Soijarouhe: 1-suhde-2:teen ensin hetkeksi hautumaan. Rouhetta 1,5dl, kiehuvaa vettä 3dl kulhoon, jossa jo pohjalla mausteena loraus kanafondia, soijjaa ja merisuolaa. ≈5min haudutusta
2) Kattila liedelle ja pikainen kuullotus: punasipulia, keltasipulia, valkosipulia ja muutama jalapeno. Pehmennyt soijarouhe mukaan paistumaan. Muutama minuutti paistamista, kuivuttelua
3) Tomaattimurskapurkki ja reilusti chilirouhetta vielä sekaan, nopsa kiehautus ja oottamaan..
4) Munamaito yhdestä kananmunasta, ≈ vajaasta desistä maitoa, suurehkosta nokareesta edellistä valkosipulituorejuustoa ja reilusta ripauksesta oreganoa
5) Vuokaan kerroksittain: pohjalle soosia, päälle lasagnelevyjä, loraus munamaitoa jne.. soosia, levyjä, munamaitoa.

***munamaidosta kannattaa jättää pinnalle vielä "se suurin" loraus
***tuorejuusto teki ehkä osansa tässä makujen mukavuudessa.. :)
170°-uuniin ja ≈30min...
Chek!

***ainoa kohta mistä olisi saattanut huomata ettei jauhelihaa ollutkaan käytetty oli MAKU! Näin valtavan jännän herkullista ei jauhelihalasagnesta saa millään!!!
***..pienenä ihmeenä tämä miten kohdalleen soijarouheen maustaminen osui. Todisteena tokaisulle: "kohtuus kaikessa" on hyvä, kaikessa muussa paitsi (soijarouheen) maustamisessa. :)

Ei kommentteja: