lauantai 10. marraskuuta 2012

Garlic-Ranch tahna

..eli dippikastike paahdetuista valkosipuleista, Ranch-makuja mukaillen.
Tämmöinen koitos oli jo tuossa tovi sitten työn alla. Silloin se päätyi burgerin väliin, majoneesi-hampurilaiskastiketta korvaamaan ja sai kaiketie ihan kohtuullisen hyvää palautetta.
Nyt an sich, enemmän itsenään esillä dippikasviksien soosina..
mmmnam. :) Jo tuoksusta tietää että jotain hyvää on tulossa..
1) Kokonaiset valkosipulinmullikat puoliksi folioarkin päälle, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria hieraisu pintaan ja uuniin. Joko grillivastuksen alle tai muuten vaan tositosi-kuumaan (≈300°). Uuni-aikaa ≈ 10min.

***grillivastus on aika ärhäkkä: jos näin, niin kannattaa olla vartioimassa, ettei sipulit kärähdä aivan läpeensä! :)
 2) ..ts. niin kauan kunnes pinta muuttuu hieman kullanruskeaksi, reunat ja kuivat kuoret tummuu
3) Pois uunista ja folio kiinni, nyytiksi kipaleiden ympärille. ≈ toiset 10min odottelua..

***näin ne pehmenee jo valmiiksi.. helpottaa jatkoa :)
 4) Nyytti auki, kynnet ulos kuorista ja haarukalla murskaksi..
 5) ..kulhoon ja mausteet mukaan: lohkeavaa-luonnonjugurttia, sinappia, chiliketsuppia, HP:ta, timjamia, suolaa, pippuria, cayenne-pippuria ja loraus soijjaa.

***luonnonjuggen vaihtoehtona: kermaviili, turkkijugge, cremefraiche tms.
Tasaiseksi ja tarjolle!

***MAKUA. kyllä. Valtavasti makua noista paahdetuista sipuleista. Pehmeää ja pitkää valkosipulin häivähdystä, ilman minkäänlaista yliotetta..
***Tulevan kesän BBQ-vartaille tjtn..?
***ehkä Worchester, liquid-Smoke toisi vielä lisää "rotevuutta" kokonaisuuteen.. Sillon kyllä pitäisi dippailtavana olla pelkkää Beef Jerkyä.. :)

Ei kommentteja: