perjantai 16. marraskuuta 2012

Lohifilé, italia-makumatka

..plus kohtalaisen osuvasti onnistunut kylkiäinen: broccoli-ohratto ja suikaleporkkanoista lämmin "salaatti". Kaikenkaikkiaan juu, maukas ja tyylikkään näköinen luomus, mutta jotain jäin kaipaamaan..

Italiaan jälleen. Makumatka tälläkertaa sai pontta aika perinteisillä raaka-aineilla: basilikaa, oliiviöljyä, marinoituja oliiveja ja parmigianoa. Jotain sykähdyttävää uutta jäi puuttumaan. Empä osaa sanoa mitä..
 1) Lohifileet ensin annos-siivuiksi, vuokaan ja viilto keskelle. Pintaan suolaa ja sitruunamehua, viiltoon täyte: puna- ja keltasipulisilppua, basilikaa, ripaus chiliä, balsamicoa ja pienet nokareet Dijonsinappia ja ketsuppia
2) Uuniin, 150° n. ≈15-20min
3) Ohraton tekeminen alkoi jo ennen muita.. Kattilan pohjalle tilkkanen oliiviöljyä. Sinne kuullottumaan valkosipulinkynsi ja vähän keltasipulisilppua. Ohrasuurimot ja ripaus merisuolaa perään, tovi paistumista ja mausteiden imeytymistä. Vähitellen kiehuvaa vettä lisäillen, hauduttelua ≈30min.
4) Hautumaan myös puolisen desiä risottoriisiä
5) Viimeiset 10min: mukaan vielä broccolin-kukinnot, reilu loraus valkoviiniä ja raastimella parmigianoa
6) Lieden sivuun hautumaan ja kuivumaan ja maustumaan ja oottelemaan..

7) Suikalesalaattiin porkkanaa. Ensin nopsa oliiviöljy-kuullotus keltasipulin suikaleille, perään kuorimaveitsellä porkkanat. Sicilia-marinoituja oliiveja silppuna "mausteeksi", loraus vettä ja haudutus pehmeäksi. (n.5min liedellä, kannen alla)

Lautaselle ja a tavola.

***ohratto: onnistuma. Makua, makua ja makua... Tekstuuri olisi voinut olla hieman vielä soljuvampaa, "laava"-maisempaa. Ylikypsemmäksi siis. Pidempään vain hauduttelua, ei muuta.
***lohi: ehdottomasti kuumempaan uuniin ja vähemmäksi aikaa. Täytteen olisi voinut käyttää pannulla etukäteen. Näin olisi ehkäpä saatu vähän edes rapeutta lopputulokseen.. Tämä kala oli tekstuuriltaan vähän keitetyn-oloista.. :S

Ei kommentteja: