tiistai 27. marraskuuta 2012

Cake Pops

..eli kakkutikkarit, kaiketie.
Tekstuuriltaan ikäänkuin tiivistä taikinaa tikun-nokassa. Muokkailumahdollisuuksiltaan ja makuvaihtoehdoiltaan jälleen yksi loputtomien-mahkujen-resepti..

Näiden tekeminen on üüberhauskaa keittiönäpertämistä. Lopputulos näyttävää ja tarjoilu helppoa. Makumaailma ei tälläkertaa saanut suurta suosiota, mutta ehkä tuonnempana muutamilla modailuilla onnistuu paremmin..
 1) Vanhoja kaakkuja, taikina-ylimääriä, keksejä sun muita herkkuja.. Tässä ylimääräisille leivonnaisille huippujännä uusi tuleminen!

***vaalea (hunaja-vanilija) ja tumma (kaakao-suklaa) kääretorttutaikina on tässä tehty ihanvaan näitä varten..
 2) Taikinat ja keksit purkkeihin murskaksi..
 3) Nokare tuorejuustoa, loraus kermaa ja ripaus tomusokeria..
 4) Vatkaimella kosteaksi massaksi..
 5) Linjasto valmiiksi: taikinamassat, tikut ja päällysteet JA purkillinen kylmää vettä

***vesi on ehdottoman tärkeää! Palleroiden pyöritys onnistuu oikeastaan vain kosteilla sormilla!!

6) Käsityön aika: taikina palleroksi, tikun nokkaan ja pyöritys päällysteessä

***tässä: manteli-hasselpähkinämurua, hillon ja kaakaojauhetta
 Tarjolle parhaiten: kulhoon pohjalle tuuman verran sokeria, johon tikut pystyyn..
Tässä ihan vaan lautasen reunalla (rumasti...höh :S )
Tällaisia, hih. Tiiviitä, pehmeitä ja kiinteitä taikinatikkareita.

***maku näissäkin hyvä, tekstuuri kuulemma "liian omituinen" :) Raa-an tuntuinen taikina taitaa olla parhaimmillaan syötynä sormin suoraan valmistuskulhosta..
***päälliseen sulaa suklaata? moussea? liivatteella tahmaistettua hyytelöä? raesokeria? murskattuja (suklaa)muroja?

Ei kommentteja: