tiistai 20. marraskuuta 2012

Lehtikaali-suppilovahvero- ja Chorizo-cheddar

..suolaisia piirakoita. Toimivia makuyhdistelmiä, näppäriä anytime-räättivaihtoehtoja. Tässä iltapalaksi salaatin seurassa ja brunssikombon osina..

Näiden pyöräyttämisestä on jo jonkin aikaa..kirkkaimmat muistot onnistumisosa-alueista/erheistä/muokkausmahdollisuuksista on vähän jo unohtunut. Muistellaas..


 Lehtikaali-Suppilovahveropiirakka:
Täytteenä kevyesti (rypsiöljyssä) kuulloteltuja sipuleita (puna, kelta ja makea keltainen..), suppilovahveroita ja muutama lehtikaalinlehti, suikaleina. Mausteina (muistaakseni) mustapippuria, suolaa ja tilkkanen valkkaria. Yksinkertaisesti - näin suppisten pehmeys ja lehtikaalin pähkinäisyys paremmin esiin. Pohja oli ruislese-ruisjauho-kaurahiutale-murotaikina. 100g ja 0,5dl > näillä peltivuoan kokoinen, sopivan ohkanen ja rapea pohja!! Päälle kolmen juuston raaste (emmental, gouda, kermajuusto)
***Brunssin osana, njam. Sopii. Mukavaa väriä ja vaihtelua lautaselle..
***makukokonaisuus oli kohdallaan: aikalailla hentoa, mutta kuitenkin riittävää! :)
 uuh... :) koti-Chorizoa feat. veljen avustavan käden kosketus -> tällä TAATTU vaikutus näin huikean onnistuneeseen lopputulokseen. Lisäksi itse tekeminen oli hurjasti helpompaa, nopeampaa ja sujuvampaa. Suuri kiitos. Uudestaan? :)

***ensikerralla ammutaan isommin yli: ronskimmin valkosipulia, reilummin chiliä ja pimentoa lapio-tolkulla
***veivataan makkarat muotoonsa jo sitä mukaan mitä niitä syntyy


Chorizo-Cheddarpiirakka:
Täytteeseen punasipulia, valkosipulia, kuutioitua porkkanaa ja paprikaa ja em. Chorizoa, oliiviöljyssä kuullottaen. Mausteina soija, pippuri, pimento, punaviini ja persilija. Pohja vähän leipämäisempi: ≈ 50g margariinia ja ≈ desi vettä. Pinnalle juustotiskin 12kk-cheddaria ja munamaito/-tuorejugge (2 munaa, 0,5dl maitoa ja 0,5dl juggea).

***mausteet suolaiseen piirakkaan ehdottomasti munamaidon joukkoon!! :) Näin ne leviävät tasaisemmin ja pääsevät paremmin osaksi itse makumatkaa..
***chorizon kanssa olisi tarvinnut laittaa vielä pientä potkua.. Tuoretta chilisilppua? Jalapenoa?
***persilijan tilalle EHDOTTOMASTI korianteri, timjami, oregano.. :) EI persilija.

Ei kommentteja: