torstai 8. marraskuuta 2012

Rosmariini-Omena-Aura-broilerit

..eli taskutyyliin-täytetyt rintafileet.
Makumaailman sekotus ei ehkä ole mikään valtava pioneeri-koitos, mutta henk.koht. uusi.
Rosmariini + Broileri = liharuokaan selvä sopusointu
Aura + Broileri = [aura+mitä tahansa] toimii aina. :)
Omena + Broileri = loppusyksy-vuodenajan season-makua

Kaikki Kolme + Broileri = onko jo liikaa, vai soipisivatkohan nämä keskenään? Visiossa ainakin nämä maut sopivat hienosti, pehmeästi toisiaan tukien yhteen.

 1) Rintafileeseen ensi tasku: veitsen kärki paksusta päästä sisään ja hieman heilutellen sisäosaan tilaa
2) Täyte:
- kulhossa aurajuustoa, punasipulia, ripaus suolaa, mustapippuria ja valkosipulijauhetta, muutama tuore rosmariininoksa silputtuna, tilkka oliiviöljyä
- pöydällä omenaa ohkasina tikkuina
3) Sekaisin ja fileen sisään!
 4) Kuuman pannun kautta uunivuokaan
5) 150°-uunissa, n.20min
 6) Kylkiäisenä kokeilevampaa: Curry-Omena-Ohratto
Kattilan pohjalle tilkkanen rypsiöljyä, sekaan ripaus suolaa ja reilu keko Currya. Mausteet sekaisin. Puolikkan punasipulin silppu paistumaan. Huuhdeltu ohra perään ja tilkkanen kerrallaan vettä, kunnes ohranjyvät sopivan kypsiä. Hieman ennen tarjoilua, omenakuutiot mukaan -> sekoitus -> pöytään!

***ohran keittoaika, risotto-tyylillä (vähän kerrallaan vettä lisäillen), oli ≈ 40min
Njam. Kerrankin näin: utuinen näkemys ja mielenkiintoinen, jännä kokeilu toteutui todella toimivan herkulliseksi kokonaisuudeksi.

***ohrattoon suolaa. Reilusti vain. :)
***oih, vielä kun tuonne rintafileen sisään mahtuisi enemmän Auraa tai hieman jotain kermajuustoa olisi sisällön tekstuuri täydellinen.
***maut muuten: perfetto.

Ei kommentteja: