sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Lettukakku

..hulppeanmukavan brunssin jälkkäri-osana.
Hih, tässä kyllä on taas yksi räätti, josta ei viritys/kokeilu/muokkaus-mahdollisuudet lopu ikinä. Perusideana simppelisti: yksinkertaisia lettuja ja väliin jotain oikein makuista täytettä.
 1) Täyte ensin: luonnonjugurttia ja rahkaa, aikalailla 50-50-suhteilla kulhoon. Ripaus vanilijasokeria ja hintelä loraus hunajaa tuomaan häivähdyksen makeutta. Kulho sivuun oottamaan
2) Mustikat esille..
3) ..ja lettujen/plättyjen/räiskäleiden kimppuun!

***tämän kokoinen kaakku syntyi kahden munan + 4 maitodesin taikinasta!

Eli: 4dl maitoa ja kaksi kananmunaa kulhoon ja pallovatkaimella sekaisin. 1 rkl sokeria, 1,5dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kaurahiutaleita ja 1tl leivinjauhetta keskenään ensin sekaisin ja sitten maidon ja munan matkaan. Sivuun toviksi turpoamaan. Samalla pannu kuumenemaan.. :)

***muna-maito-suhde on lettutaikinan jännin virittelykohta: enemmän maitoa -> litteämpiä, vetelämpiä ja tasaisempia lettuja. Enemmän munia -> kuplavampia, rapeampia, käppyroisempiä plättyjä. Milloin mimmoista mihinkin..


Lettu kerrallaan lautaselle ja seuraava paistumaan. Siinä välissä täytettä muutama lusikallinen ja pieni kourallinen mustikoita väliin, seuraava lettu päälle ja niin edelleen. :) Nam.

***mansikoita, banaaninviipaleita, rypäleitä, vaahtokarkkeja....
***kermavaahtoa, maustettua rahkaa, tuorejuustoa, hilloa..

Ei kommentteja: